Založ si blog

O ženskom plači.

Plač v očiach žien je podobná zbraň ako atómová bomba v rukách bin Ladina. S takými zbraňami sa dá hroziť aj vydierať. Bradatý Arab síce už pošiel na onen svet, ale pozor – ženy zostali! Boj proti terorizmu neskončil! My, chlapi o tom vieme svoje! A zároveň tomu nerozumieme – chápeme, ak niekto vydiera atómovou bombou, ale slzami? Veď je to len voda, štipka soli a stopové množstvo bielkovín… Akú čudesnú silu ukrývajú?

Príchod ženského plaču je pritom nevyspytateľný ako príchod rýchlika Zemplín do Košíc. Dostavuje sa nečakane ako svokra na víkendovú návštevu. A jeho príčinu by často neodhalil ani Einstein. Akýsi Harich, o ktorom ešte prednedávnom nikto ani netušil, že jestvuje, nedostal dosť hlasov a predným radom superstarovských fanúšičiek vytryskla z očí slzná cunami. O svoju budúcnosť sa obávať nemusia – ak nič lepšie, uživia sa ako profesionálne plačky na pohreboch.

Ale aby som si neotieral jazyk len o cudzích. Moja manželka nie je o nič lepšia. Naposledy plakala pri prenose FED cupu, keď Ivanovičová skrečovala zápas proti Cibulkovej. Rozumiete tomu?! Netešila sa, že vyhrala naša, smoklila kvôli nešťastnej Srbke! A to mi pri športe robí stále – naši vyhrajú, ale ju rozplačú smutné tváre porazených! Dcéra je iné číslo! Harich ju nerozplakal ani náhodou! Rozrevala ju zamilovaná dvojica z budovateľskej komédie 50. rokov Anděl na horách. Z filmu, z ktorého normálny človek nie je schopný vidieť sekvenciu dlhšiu než tridsať sekúnd.

Aby som nevyznel ako úplný cynik, musím priznať, že hoci som chlap, aj ja som už pár ráz plakal slzami. Vždy však išlo o intímne situácie môjho osobného života – hoci vtedy, keď po celodennej túre v Tatrách, po príchode na chatu NEMALI PIVO!!!

Pranostika vraví, že „ranný dážď, ženský plač a psie krívanie nemá dlhé trvanie.“ O daždi by to iste potvrdil meteorológ Iľko, o krívaní si to ako zverolekár trúfam potvrdiť sám, ale to, o ženskom plači pozná každý bojovník so (slzným) terorizmom od Obamu až po posledného podpapučiaka z Hornej Dolnej.

Zdroj foto:

http://www.digizone.cz/clanky/jake-budou-vanoce-a-silvestr-na-nove/

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124887x
Priemerná čítanosť článkov: 3589x

Autor blogu

Kategórie