Založ si blog

Alkoholici? Zaručene vás z tohto neduhu vyliečim!

Leto je obdobie, keď viac času trávime vonku ako v prehriatych príbytkoch. Majitelia záhradných krčiem plesajú, hoci plesová sezóna dávno skončila. Vysmädnutí návštevníci obliehajú výčapné pulty ako novinári Dominiqua Strauss-Kahna tesne po zatknutí.

V horúčave stačí vypiť málo, alkohol udrie do hlavy tak, až ste povoľná/ý. Pritom mnou myslená povoľnosť sa vôbec netýka oblasti sexuálnej, ale problematiky ovládania jednotlivých telesných partií a niekedy, žiaľ, aj funkcií. Pretože alkohol a zvlášť v lete dokáže robiť divy – napríklad zrazu sa vám zdvihne asfalt pred očami a udrie vás do tváre… Vedel by o tom povedať najznámejší slovenský alkoholik, ktorý sa rozhodol proti alkoholu bojovať. A začal nečakane ostro – uvedením vodky s vlastným menom na trh. Táto stratégia boja je taká rafinovaná, že som ju nepochopil nielen ja, ale obávam sa, že by ju nepochopil ani slávny vedec Stephen Hawking, ktorý rozumie SKUTOČNE všetkému. (To je ten, čo nedávno vyhlásil, že mimozemšťania existujú! Z čoho vyplýva, že asi tiež pije, akurát namiesto bielych myšiek vidí zelenkavých mužíkov s anténkami na hlave.)

O zradnosti alkoholu vie svoje aj MUDr. Okruhlica – odborník na návykové látky ponúkajúci množstvo metód ako si od alkoholu odvyknúť. Ale kam sa Okruhlica hrabe na môjho psa?! Keď s ním zájdem do záhradnej akejkoľvek krčmy, vydrží pokojne pod stolom vždy len do chvíle, kým dopijem druhé pivo. Je načasovaný ako kuchynský budík pri varení vajec na tvrdo. Sotva položím vyprázdnený krígeľ na stôl, zdvihne sa zo zeme a dá najavo, že stačilo. Najprv len úpenlivým pohľadom. Potom vyčítavým. Keď nepomôže ani pohľad, ktorý by slabšie povahy dohnal k slzám, začne byť nepríjemný. Vykňukáva, šteká, ruší ostatnú klientelu. Ak ho ignorujete, začne vás atakovať fyzicky. Najprv ťahá za vôdzku, potom do vás drgá, cvaká vám zubami do rukáva, ťahá zaň a všemožne sa usiluje znepríjemniť vám ďalší pobyt. V konečnej fáze vám vnorí hlavu do rozkroku a vy trniete v hrôze, či zubami nezacvaká aj tam.

Skrátka, nezostane vám iné, ako sa zdvihnúť a ísť.

S mojim psom sa mi ešte v živote nepodarilo vypiť viac pív ako dve – je to osvedčená odvykacia metóda. Takže kam sa páni Mojsej a Okruhlica hrabete s tými svojimi?  Ak by sa chcel niekto zbaviť alkoholickej závislosti, rád mu psa požičiam. Za fľašu borovičky je váš na celý deň.

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120721x
Priemerná čítanosť článkov: 3582x

Autor blogu

Kategórie