Založ si blog

Ostrov nádejí – 11. pokračovanie

 

23. júl 2015

Vláda v Oslo na protest proti neochote slovenského premiéra stretnúť sa s nórskym veľvyslancom, povolala Larsa Ronningsbakkena do vlasti na konzultácie.

Ronningsbakken nebol z toho celkom nadšený, pretože život na Slovensku bol pre neho síce nudný a jednotvárny, ale alkohol tu bol kvalitný a rozmanitý a na rozdiel od prohibičného Nórska najmä lacný.

Necelú hodinu po medializovanom odlete nórskeho veľvyslanca, šéf Úradu vlády telefonicky oznámil nórskemu veľvyslanectvu, že premiér napriek bolestiam tenisového lakťa je pripravený o dvadsať minút veľvyslanca prijať. Keďže pán Ronningsbakken letel bežnou komerčnou linkou a v tej chvíli sa nachádzal kdesi vo vzdušnom priestore Dánska, nebolo možné ani s pomocou nadprirodzených síl termín stretnutia stihnúť.

 

24. júl 2015

Na námestí SNP v Bratislave sa okolo obeda zišlo veľké (ako zdôraznil denník naklonený opozícii) zhromaždenie členov Spoločnosti nórsko–slovenského priateľstva, aby protestovali proti narúšaniu dobrých vzťahov medzi oboma krajinami. Všetky tri protestujúce ženy (väčšina z nich – to znamená dve – boli milenkami nórskych manažérov žiarskej hlinikárne) si neďaleko sochy partizána postavili stan, v ktorom chceli začať protestnú hladovku a držať ju dovtedy, kým sa predseda slovenskej vlády nestretne s nórskym veľvyslancom, či iným oficiálnym predstaviteľom Nórska.

Odvážne ženy vstúpili do hladovky presne o 12,30 a napriek naliehaniu okoloidúcich, napriek argumentom, že si zničia zdravie, odhodlané demonštrantky držali protestnú hladovku približne do tretej popoludní. Potom náhle zistili, že v neďalekej cukrárni dostali čerstvé špice plnené francúzskym krémom.

 

25. júl 2015

Nórsky minister zahraničných vecí po konzultácii s veľvyslancom Ronningsbakkenom pre nórsku tlačovú agentúru Norsk Telegrambyrå vyjadril poľutovanie, že tradične dobré vzťahy medzi oboma krajinami sa kazia pre neochotu premiéra slovenskej vlády stretnúť sa s predstaviteľom Nórskeho kráľovstva a pre chýry o slovenských záujmoch v nórskych dŕžavách v Arktíde, ktoré sa zo slovenskej strany nikto nesnaží vyvrátiť.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124483x
Priemerná čítanosť článkov: 3589x

Autor blogu

Kategórie