Založ si blog

Ostrov nádejí – 25. pokračovanie

 

27. september 2015

Nemecký policajný prezident Helmut Wassewinkel priznal, že polícia má málo indícii a nie je schopná vyšetriť, kto alebo čo výbuch v Hilpolsteine spôsobilo. Z toho dôvodu oznámil, že rezignuje na svoju funkciu[1]. Na záver krátkeho tlačového vyhlásenia sa priklonil k rozšírenému názoru, že skutočne mohlo ísť o dielo nemeckého pravicového extrémizmu.

 

Pravicové extrémistické organizácie Reinheit und Glaube, Freies DeutschlandStolz und Ehre známe svojou etnickou a rasovou neznášanlivosťou usporiadali v Hilpoltsteine a v desiatke ďalších nemeckých miest nepovolené demonštrácie vyjadrujúce – paradoxne – nespokojnosť s postupom doktora Fingerschnitta a hilpoltsteinskej nemocnice. Nižšie uvádzame v preklade texty niektorých transparentov, ktoré demonštranti niesli:

 

„Doktorko, mal si ostať verný svojmu menu!“[2]

 

„Amputovať prsty aj ďalším Turkom!“

 

„Prečo len prsty?“

 

 

Z uvedeného vyplýva, že demonštranti neprotestovali voči profesnej chybe doktora Fingerschnitta, ale voči skutočnosti, že Turkovi prsty vôbec prišil a neodrezal radšej niečo iné.

 

Pred hilpoltsteinskou nemocnicou a pred budovou Spolkovej komory nemeckých lekárov na námestí Herberta Lewina v Berlíne usporiadala turecká kultúrna organizácia DTIB a Türkisch-Islamische Union der Anstalt für Religion e.V. zhromaždenie sympatizantov s predavačom kebabu Ümitom Kahvecim. Účastníci žiadali nielen exemplárne potrestanie doktora Andreasa Fingerschnitta, ale aj zásadnú reformu nemeckého zdravotníctva, ktoré vraj diskriminuje tureckú menšinu. Nižšie uvádzame v preklade texty niektorých transparentov, ktoré demonštranti niesli:

 

„Ako teraz Ümit luskne prstami, keď bude chcieť privolať manželku?“

„Prečo dostávajú Turci v Nemecku druhotriednu lekársku starostlivosť?“

„STOP používaniu protiislamských prasacích xenotransplantátov v humánnej medicíne.“

 

 

[1] Tešil sa, že na dôchodku sa bude venovať svojej zbierke záhradných trpaslíkov oblečených v typických kožených bavorských nohaviciach – lederhose.

[2] Zhodou okolností priezvisko doktora Andreasa Fingerschnitta v doslovnom preklade znamená čosi ako rezanie alebo amputácia prsta.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124110x
Priemerná čítanosť článkov: 3588x

Autor blogu

Kategórie