Založ si blog

Tomáš Klus a stav spoločnosti

Zastavil ma na ulici sused, vraj či idem s manželkou na dnešný koncert Tomáša Klusa aj ja.

„Nejdem.“ odpovedal som.

„Prečo? Veď on má také zaujímavé texty, ktoré sú presne v duchu tvojich názorov na dianie v spoločnosti…“ namietol nechápajúc.

„To možno má, ale dokiaľ tie texty nepríde zaspievať na námestie, napríklad na dnešnú demonštráciu proti základniam NATO o 16,30 na Hviezdoslavovom námestí, tak je to síce sympatický, ale napriek všetkému len salónny pindalista.“ odpovedal som.

Doba je totiž naozaj zrelá na zmenu, ale zmena nepríde voľbami. Vo voľbách si volíme len namodralých alebo načervenalých hovorcov nadnárodných koncernov a domácich oligarchov (viď. napr. „riešenie“ Váhostavu). Presne v duchu onoho známeho – keby voľby niečo mohli zmeniť, dávno by ich zakázali.

Doba je zrelá na zmenu a k nej by mohol prispieť aj Tomáš Klus. Je totiž jednou z rešpektovaných postáv slovenských a českých regiónov. A len rešpektovaní ľudia môžu a musia ľuďom vysvetliť, že zmenu neprinesú žiadne voľby, ale len nová revolúcia. Revolúcia so všetkým, čo k revolúciám patrí (nebudem tu vymenovávať, čo pod tým myslím, aby ma ktosi nezažaloval za rozdúchavanie nieviem čoho…).

Ak by teda Tomáš Klus chcel zmenu naozaj, je určite jedným z tých, ktorý by ľudí mohol k nej nasmerovať a viesť. Lenže to by musel myslieť vážne. Zatiaľ to vyzerá len tak, že ryžuje na depresívnych náladách nešťastných spoluobčanov.

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2101570x
Priemerná čítanosť článkov: 3580x

Autor blogu

Kategórie