Založ si blog

Katastrofálne služby na bratislavskej Hlavnej pošte – 1. časť

Bratislavská Hlavná pošta s neobarokovými a neorenesančnými motívmi je pekná, zvlášť jej listová hala, ktorú stojí za to ukázať aj zahraničným návštevníkom.

A to je asi tak všetko dobré, čo sa o tejto pošte na námestí SNP dá napísať.

V Listovej hale je, ak sa nemýlim 16 okienok. Otvorených býva šesť až osem. Po 18,00 väčšinou len štyri. Prosto katastrofa.

V časoch, keď pošte odbudlo kopec práce (telegramy sú zrušené, namiesto listov ľudia píšu maily a balíky rozvážajú aj iné kuriérske spoločnosti), navyše prácu a evidenciu zásielok uľahčujú počítače, tak v dnešnej dobre nie je výnimka čakať na vydanie doporučenej zásielky aj hodinu (napr. 10. februára 2016 okolo 18,50).

Chápem námietky, že nemôžu byť otvorené všetky okienka, pretože kto by tých ľudí zaplatil, ale ak v zadnej časti (peňažné služby) sedia ženy, ktoré nemajú do čoho pichnúť, a po hale a v zákulisí sa tmolia ďalšie, ktoré sa na obsluhe klientov nijako nepodieľajú, logicky človek musí prísť k úvahe, že ktosi, kto by mal prácu organizovať, zlyháva. A taký človek nemá čo na svojom mieste robiť. Je nemysliteľné, aby človek v 21. storočí, na pošte vybavenej počítačmi čakal na vydanie zásielky hodinu! Nehovoriac o tom, že pred poštou sú pre klientov vyhradené len dve (!) parkovacie miesta – aj to obmedzené dopravnou značkou na 15-minútové povolené státie. Čiže aj sama pošta, asi v dohode s dopravnými inžiniermi navrhujúcimi dopravnú značku, kalkulovala, že človeku by nemalo od zatvorenia po otvorenie auta vybavovanie na pošte trvať viac ako 15 minút. Realita je výrazne iná!

Dve parkovacie miesta sú vyslovene nepostačujúce a ak človek v zúfalstve odstaví auto na zakázanú „štráfovanú“ plochu (kde mimochodom nikomu neprekáža) s obľubou ho odchytávajú mestskí či štátni policajti, ako keby nemali nič dôležitejšie a najmä zmysluplnejšie na práci. Väčšinu parkovacích miest na nám. SNP majú totiž vyhradené taxikári a ty občan si môžeš pískať. Veď načo vychádzať v ústrety občanovi, ak možno vyjsť v ústrety všelijakým taxikárskym lobistickým skupinám – to aspoň niečo hodí, nie?

Uvedomujem si, že otázka parkovania asi nie je úplne v kompetencii pošty, ale určite by pošta ako štátna organizácia mohla na príslušných miestach zalobovať v prospech svojich zákazníkov aj v tejto otázke.

Tento list posielam súčasne vedeniu Slovenskej pošty a na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Očakávam, že ma v krátkom čase budú informovať o vykonaných opatreniach na zlepšenie poskytovania služieb na bratislavskej Hlavnej pošte.

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2101018x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie