Založ si blog

Úvaha o prieniku (programov)

Dnes, v časoch povolebných sa stalo veľmi frekventovaným slovné spojenie prienik programov. Novinári a analytici hľadajú, kto má s kým najlepší prienik.

Nuž najlepší prienik má jednoznačne Boris Kollár. Svoje by o tom mohli povedať panie Heringhová, Štofaníková, Krištúfková, Richterová… A iste aj mnohé iné, ktoré ušli mediálnej popularizácii.

Prienik programov, je čosi, čo je pri vytváraní koalícií žiaduce. Nechápem preto vytváranie atmosféry zrady nad konaním Radoslava Procházku. Veď tento očividne strategicky mysliaci politik prenikol z pohľadu pravicového voliča priamo do tyla nepriateľa! Aj tu teda ide o prienik a to taký, aký Stalin zvykol oceňovať udelením vyznamenania Hrdina Sovietskeho zväzu.

V politike býva častou pracovnou metódou prienik do análu kohosi dôležitého, vyššie postaveného. Takýto prienik, ako vedia čo len trochu medicínsky vzdelanejší ľudia, je spojený s istým rizikom. Predsa len Hlavný nebeský konštruktér ten otvor naprojektoval na čosi iné. Pri takomto prieniku je pravdepodobné poškodenie sliznice, vznik trhliniek a krvácania a vysoké riziko infekcie, napríklad AIDS.

Procházka síce udatne prenikol do tyla nepriateľa, ale z pohľadu pravicového voliča mu hrozí nakazenie sa. A osoba postihnutá napr. AIDS-om síce istý čas prežíva, ale jej koniec je neodvratný.

Nuž a najmenší, ba takmer žiadny programový prienik (aspoň tak to zatiaľ všetci deklarujú) má Marián Kotleba. Nemožno sa tomu čudovať. V slove prienik je písmeno r a to Mariánovi veľmi nejde. Ľudia, ktorým nejde r sa slovám obsahujúcim také písmeno podvedome vyhýbajú. O čo lepšia je pre Kotlebu napríklad veta:

Kotlebovci dôslednou vlasteneckou politikou chcú dosiahnuť čisté a biele Slovensko bez Cigánov, Židov, a moslimov.

Taká dlhá veta a nie je v nej ani jediné r!

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2122404x
Priemerná čítanosť článkov: 3585x

Autor blogu

Kategórie