Založ si blog

Dnešný ďalší kontroverzný zákrok M. Kotlebu

Dnes v dopoludňajších hodinách župan banskobystrického VÚC Marián Kotleba navštívil Fakultnú nemocnicu s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, ktorá je v pôsobnosti kraja. Po krátkom privítaní vrátnikom zamieril priamo na kardiochirurgické oddelenie, kde prof. MUDr. Herz so svojim tímom vykonával transplantáciu srdca 52-ročnému Jozefovi K. Vo fáze, keď pôvodné srdce bolo pacientovi odňaté, župan kraja zo svojej moci operáciu ukončil a doktorovi Herzovi prikázal hrudník Jozefa K. zašiť bez implantácie nového orgánu. Kotleba argumentoval tým, že srdce pochádza od darcu Dezidera L. z Letanoviec a je neprípustné, aby do bielych boli implantované orgány takýchto nečistých príživníkov.

Paradoxom je, že župan BSK sám údajne v minulosti absolvoval transplantáciu iného orgánu – mozgu. Hoci údaje z Registra darcov sú utajené, povráva sa, že darca jeho mozgu bol akýsi A. H.

 

(Aby bolo jasné – sám s nevôľou sledujem, ako sa vulgarizuje kultúra. Z posledných piatich mnou navštívených divadelných hier sa v štyroch výdatne používali vulgarizmy, oplzlosti, obscénnosti – podľa mňa úplne zbytočne, bezúčelne. O situácii vo vysielaní našich televízií ani nehovorím.

A divadelní návštevníci sa ešte po takom predstavení postavia a nadšene tlieskajú. Vôbec standing ovation sa v našich divadlách stalo pravidlom. Diváci dlhé roky systematicky vypatlávaní tým, čo sa na nich valí zo všetkých médií tlieskajú doslova všetkému. Vždy som si myslel, že standing ovation je určené niečomu skutočne skvostnému, niečomu čo človek uvidí raz za rok, desaťročie. Ak by sme mali posudzovať podľa pravidelného standing ovation v našich divadlách, slovenské divadelníctvo je na tom nezvyčajne skvelo. Hrajú sa len samé majsterštuky. Lenže je to skutočne tak?

Samozrejme, vulgarizmy sú len jednou stránkou otáznej kvality uvádzaných hier. Nazdávam sa, že divadelní dramaturgovia by sa nemali podkladať divákom, kultúra by mala trochu aj vychovávať.

Napriek tomu, že s Kotlebovým postupom absolútne nesúhlasím, myslím si, že nejakým spôsobom by sa to riešiť malo. Alebo o tom aspoň diskutovať. A to tvrdím aj napriek tomu, že mi je jasné, že sa nájdu ľudia, ktorí ma okamžite označia za novodobého cenzora.)

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124844x
Priemerná čítanosť článkov: 3589x

Autor blogu

Kategórie