Založ si blog

Katastrofálne služby na bratislavskej Hlavnej pošte – 4. časť

Hoci som po poslednej návšteve bratislavskej Hlavnej pošty opäť poslal listy pánom Ing. Jánovi Fľakovi PhD., podpredsedovi Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb a JUDr. Slavomírovi Mulicovi, vedúcemu odboru kontroly, inšpekcie a sťažností akciovej spoločnosti Slovenská pošta, aby som ich informoval o nejestvujúcich zmenách po ich údajných opatreniach na zlepšenie, odpovede mi dosiaľ nedošli. Pravdepodobne preverujú stav mnou opísaných vecí. Alebo – čo je pravdepodobnejšie – kašľú na mňa.

Lenže včera (31. 3. 2016 19,21 hod.) som bol opäť nútený ísť na Hlavnú poštu na nám. SNP v Bratislave.

Parkovacie miesta pre zákazníkov pošty boli samozrejme obsadené. Dopravnou značkou dovolený čas parkovania 15 minút síce viac-menej ladí s internými predpismi pošty, ktoré hovoria, že najdlhšia povolená čakacia doba pred okienkom je 12 minút – lenže realita je iná.

Ťažké drevené dvere sa predo mnou samé otvorili (nedávno tam inštalovali fotobunkový systém, ktorý ich otvára, akurát, že kvôli nemu vysekali do steny starej historizujúcej budovy nepeknú veľkú dieru, z ktorej sa teraz na vás škľabí rozsekanou tehlou a – nechali tak)

Po vstupe do budovy som už na schodoch vedel, že je zle.

Tentoraz sa had čakajúcich z pravej (univerzálne priehradky) aj z ľavej strany (výdaj oznamovaných zásielok) kľukatil takým spôsobom, aký som doteraz nezažil. Keďže sa nezmestil do haly, tak viedol cez lietacie dvere až na schodisko. Na základe predchádzajúcich skúseností som čas čakania odhadol na 50-70 minút. Počet otvorených okienok som ani nezisťoval.

Otočil som sa na podpätku a išiel preč.

O svojej najčerstvejšej skúsenosti budem opäť informovať vyššie spomenutých pánov. A napíšem znovu aj list na príslušné ministerstvo – keď sa nám už zmenil ten pán minister. Možno čerstvý človek vo vládnej funkcii bude ešte plný entuziazmu a ochoty čosi zmeniť a udeje sa zázrak.

Jeden sa už udial – doterajší riaditeľ Pošty a.s. Tomáš Drucker (ako vraj úspešný manažér) sa stal ministrom zdravotníctva. Takže sa môžeme dočkať, že aj u lekára budeme v blízkej dobe čakať viac, ako doteraz.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124355x
Priemerná čítanosť článkov: 3588x

Autor blogu

Kategórie