Založ si blog

Ako sa robí profesionálna žurnalistika

Denník Sme dnes uverejnil článok: https://sport.sme.sk/c/22062268/sevastianovova-sa-vraj-zivi-ako-luxusna-spolocnicka.html?ref=njct , v ktorom prináša informáciu o tom, že viacero významných ruských športovkýň, vrátane olympijskej víťazky z Londýna sa má živiť ako luxusné spoločníčky.

Pôvodnú informáciu priniesla ruská súkromná televízna spoločnosť REN TV, ktorú zakladal a istý čas vlastnil aj Anatolij Čubajs. Ten Anatolij Čubajs, ktorý za prezidentovania Západom obľúbeného Borisa Jeľcina bol podpredsedom vlády zodpovedným za privatizačný program a Západ ho obdivoval ako najliberálnejšiu osobu z kremeľskej sústavy. Po voľbách v decembri 1995 mu však bol vyčítaný nielen nevýhodný výpredaj štátneho majetku, ale aj nevhodnosť jeho reforiem v západnom štýle. V januári 1996 musel z vlády odísť.

Denník SME informáciu televízie REN obsahujúci aj zoznam predajných športovkýň bez akéhokoľvek ostychu a overovania si pravdivosti prebral na svoje stránky, hoci v samotnom článku sa píše:

„Pôvod zoznamu, ktorý REN TV zverejnila, je neznámy. Reportéri neuvádzajú, ako sa k nemu dostali a nepriniesli žiadny dôkaz o tom, že ženy si skutočne zarábajú ako luxusné spoločníčky“

Navyše, SME píše ďalej „v zozname sú uvedené len mená neznámych žien, chýbali mená známych športovkýň“

To im však nebránilo, aby bez dôkazov očiernili napr. Karolinu Sevastianovovú, či Alexandru Soldatovovú.

Nuž takto si ja prácu profesionálneho žurnalistu z redakcie bojujúcej „za slušné Slovensko“ nepredstavujem.

Pamätáme sa, ako boli ruskí športovci obvinení z dopingu, odobrali im medaily a koľko sa o tom u nás popísalo a keď zrazu súd očistil veľkú skupinu ruských športovcov od podozrení z dopingu a museli im vrátiť medaily zo Soči https://dennikn.sk/1016332/sud-ocistil-velku-skupinu-ruskych-sportovcov-od-podozreni-z-dopingu-vratia-im-medaily-zo-soci/, takmer nikde sa o tom nepísalo a ak predsa, tak len malá drobná jednorazová správička bez akéhokoľvek ospravedlnenia sa našich novinárov. A nielenže sa im neospravedlnili, ale aj tento nový okydávajúci článok denníka SME začína samozrejme pripomienkou dopingovej kauzy ruských športovcov, ktorá sa medzitým už ukázala ako nepravdivá.

Skrátka v istej časti médií (a žiaľbohu prevažujúcej) sa považuje za povinnosť ťať do tých Rusov koľko to dá.

Neprofesionalita a krátkozrakosť, ktorá sa nám raz vypomstí.

(Ospravedlňujem sa za veľké písmená v druhej časti článku – nedokážem to nijako zmeniť, neviem prečo mi to tak zverejnilo…)

 

 

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2123705x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie