Založ si blog

Prvá skutočne nezávislá analýza šancí prezidentských kandidátov

V krajine kde sa voda sypala, piesok lial a korupcia prekvitala sa chystali prezidentské voľby. Ľudia si ich pred 30 rokmi vyštrngali na námestiach. Obdobie útlaku skončilo. Skončila doba, keď sme neslobodne museli zvoliť tých, ktorých nám určili a prišla doba, keď si slobodne zvolíme tých, ktorých nám pripravia PR agentúry na objednávku nevolených.

A pretože sme si vraj vyštrngali demokraciu, prezidentom sa môže dnes stať každý. Jestvujú síce pracovné pozície, kde je prísne určené, kto ich môže obsadiť – vedúcim velína jadrovej elektrárne sa nikdy nemôže stať entomológ a šéfchirurgom kardiocentra zas nikdy nebude automechanik, čo ako dobrý by bol v diagnostike porúch motora!

Len na funkciu prezidenta skutočne

NETREBA

žiadnu kvalifikáciu!

Aspoň som nepostrehol, že by sa na niektorej našej vysokej škole dal vyštudovať taký odbor. A pritom máme vysokú školu v každom okresnom meste a vyštudovať sa dá skutočne čokoľvek! A za ľubovoľne dlhú krátku dobu štúdia, nech to stojí čo to stojí!

Skutočnosť, že na funkciu prezidenta nie je potrebná nijaká kvalifikácia sa odzrkadľuje v neúmerne veľkom počte záujemcov o tento post. K 31. januáru 2019 Štatistický úrad SR evidoval už len 413 občanov, ktorí ešte neprejavili o tento post záujem. Ide o 0,0075% obyvateľstva, čo svedčí o nesmierne širokej miere demokracie u nás panujúcej.

A tak sa v súčasných prezidentských voľbách o tento post uchádza, tak ako v každých doterajších, aj kandidát, o ktorom bolo známe, že si z platu predsedu parlamentu dlhé roky nedokázal našetriť na televízor. Zato dokázal byť birmovným otcom ďalšieho prezidentského kandidáta, ktorý svoje pevné kresťanské a konzervatívne zásady presadzuje v strane tvrdého odporcu islamskej imigrácie, pritom však priekopníka zavádzania háremov na Slovensku – samozrejme, pod rodinnou značkou.

Ďalším kandidátom je muž, ktorý má síce drobnú rečovú chybu, ale jeho obľuba v zelenej farbe oblečenia napovedá, že je to človek založený environmentálne. Je len logické že kandiduje so sloganom:

Za čisté Slovensko!

Tento kandidát disponuje tiež vysokým čelom a to podľa ženského magazínu „Čas pre ženy“ znamená: „Jeho majiteľ alebo majiteľka sa vyznačuje inteligenciou, praktickosťou a pracovitosťou. Má tiež nevyčerpateľnú zásobu dobrých nápadov. Veľmi mu záleží na priateľoch.“

https://casprezeny.pluska.sk/clanok/109808/toto-vas-prekvapi-co-vsetko-o-vas-prezradza-celo-nos-zadok-a-dalsie-casti-tela

Iný kandidát, vážený muž s briadkou, ako svoju prednosť uvádza, že už na základnej škole bol vždy vynikajúci v slabikovaní. Slabikovanie je hlavná úloha, ktorej sa chce venovať aj vo funkcii prezidenta a je rozhodne proti príchodu akýchkoľvek migrantov, lebo ako by sme potom slabikovali niečo také ako:

أنا أفضل مرشح لرئاسة الجمهورية السلوفاكية

alebo

ਮੈਂ ਸਲੋਵਾਕ ਗਣਰਾਜ ਦੇ ਰਾਸ਼ਟਰਪਤੀ ਲਈ ਸਭ ਤੋਂ ਵਧੀਆ ਉਮੀਦਵਾਰ ਹਾਂ.

Pomerne vážnym kandidátom je muž s hollywoodskym výzorom a so žiarivým chrupom (neviete náhodou adresu tej stomatologickej kliniky?) Jeho vycerený chrup je taký očarujúci, že ak by spoločnosti Metro-Goldwin-Mayer zdochol ich lev, okamžite by ho mohol v tejto role nahradiť. Povráva sa, že doterajšia najdôležitejšia jeho herecká úloha bol akýsi komisár… tuším  Clouseau… v nejakej západnej filmovej produkcii.

Ozajstným hrdinom týchto prezidentských volieb je strohý muž s okuliarmi, ktorý investoval do kampane 600 000 skutočne svojich peňazí a vzápätí si to rozmyslel. Hoci je to vedec zvyknutý na precíznu kalkuláciu s presnými číslami, pravdepodobne si dobre nezrátal, že túto sumu mohol investovať výhodnejšie. Asi si ľahkovážne povedal, že za tie peniaze by si mohol kúpiť nanajvýš pár čínskych solárnych odpudzovačov krtkov (povedzme 124 226 kusov) a ušlo mu, že by za to boli pokojne aj štyri rodinné domy.

Určite najpripravenejší na funkciu prezidenta je v týchto voľbách ďalší muž s briadkou. Vlastní toľko kníh ako všetci ostatní prezidentskí kandidáti dokopy a čo je neuveriteľné – na rozdiel od ostatných ich aj prečítal. Jediným jeho drobným hendikepom je diplomatický protokol. Ten vyžaduje ako pracovný odev prezidenta tmavý oblek alebo dokonca smoking a to rozhodne nie je jeho parketa. Buď bude musieť zmeniť svojho imidžmejkra alebo sa vytrvalým úsilím našej diplomatickej služby postupne podarí vo svete presadiť, aby sa pracovným odevom prezidentov stal ležérny župan.

Pomerne serióznym dojmom pôsobí kandidát z juhu Slovenska. Je v politike dlho a u určitej časti obyvateľstva má svoje renomé. Že sa stane slovenským prezidentom je však oveľa menej pravdepodobné ako to, že na čele Saudskej Arábie zasadne speváčka Madonna vo svojej povestnej špicatej podprsenke.

Druhý najmladší z kandidátov sa usiluje voličov zaujať ortézou na ruke. Je to vcelku správna taktika ako pôsobiť na voliča – zdravotne znevýhodnení akosi samovoľne vyvolávali súcit už u Indiánov. A ako došlo k úrazu? Povráva sa, že počas úteku kandidáta z iného ošetrenia v Pinelovej nemocnici v Pezinku.

Kandiduje aj pani s priezviskom nemeckého pôvodu, ktorá, keby si dala urobiť jeho jazykovú analýzu, tak by o prezidentskej kandidatúre radšej ani neuvažovala.

No a samozrejme je tu žena, ktorú je najlepšie pripodobniť k športiaku – veď dokázala niečo, čo nedokáže ani Bašternákov Bugatti Veyron Super Sport – akcelerovať z 0 – 52,9% za 2,6 sekundy. To je síce taký dôveryhodný údaj ako Goebbelsovo vyjadrenie pre Völkischer Beobachter zo dňa 7. mája 1945:

„Moskvu dobyjeme v najbližších hodinách!“

Ale čo už…

Ľudia, ktorí tejto kandidátke robia kampaň vypichujú do popredia najmä jej 14-ročný boj proti akejsi skládke, kam sa ukladalo kadečo. Nuž ale je to čosi až také výnimočné? Nebojuje s ukladaním tuku takmer každá žena? Pravda je, že v tejto chvíli sa zdá, že svoj boj proti rozličným mocným nadnárodným producentom cukroviniek (Haribo, Nestlé, Mars či Ferrero) vyhrala. Za tento čin bola dokonca ocenená v svetoznámej TV súťaži o chudnutí The Biggest Loser! Ale či ju to oprávňuje stať sa prezidentkou? Veď s ukladaním nepotrebného tuku bojuje každá druhá… Jej volebný slogan znie:

„Postavme sa zlu!“

ale pritom ju sponzoruje práve Haribo, Nestlé, Mars a Ferrero. Takže, ako je to vlastne s tým bojom proti zlu?

No a potom je tu ešte zopár kandidátov a ich pôsobenie možno pripodobniť situácii akoby úľu chceli kraľovať trúdy.

No a to je asi tak všetko.

Boh ochraňuj Slovensko.

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120878x
Priemerná čítanosť článkov: 3583x

Autor blogu

Kategórie