Prvé použitie Kinžalu Rusmi až v tejto fáze vojny je jasný odkaz Slovensku!

20. marca 2022, Pavol Fabian, Dianie okolo nás
Malá chronológia:
16. 3. 2022
Zo CNN(!), (nie od našej vlády!) sme sa dozvedeli, že Slovensko predbežne súhlasilo, že poskytne Ukrajine protivzdušné systémy S-300
17. 3. 2022
Minister obrany Naď pripustil, že Slovensko pošle S-300 Ukrajine, ale „až keď budeme mať náhradu“. Zároveň na Slovensko prišiel americký minister obrany LLoyd Austin, aby sa o S-300 a aj o „náhrade“ dohodli. Naď len servilne a nadšene pritakával.
18. 3. 2022
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov varoval cudzie štáty, (teda aj Slovensko) pred presunom systémov protivzdušnej obrany sovietskej výroby S-300 na Ukrajinu. Zdôraznil, že Moskva zničí akýkoľvek vojenský náklad vstupujúci na Ukrajinu.
Naď: Slovensko chce poskytnúť systém S-300 Ukrajine, je mi jedno aké odkazy posielajú z Moskvy.
19. 3. 2022
V rámci „špeciálnej operácie“ na Ukrajine použila ruská armáda prvý raz svoju najnovšiu hypersonickú raketu Kinžal, (voči ktorej nejestvuje obrana) na zničenie skladu zbraní na západe Ukrajiny.
Bol to jasný signál, čo sa stane, ak S-300 pošleme na Ukrajinu. Tešiť nás môže, že Lavrov vylúčil, že by systém S-300 zničili už vo svojom terajšom pôsobisku v Nitre. Rusi ho zničia až po prechode hranice. A že ho zničia, to je isté! Otázka je, či to budú slovenskí vojaci, ktorí budú S-300 sprevádzať. Ak áno, Naď ich posiela na istú smrť a bude mať krvavé paprče!