Už je to tu!

3. decembra 2022, Pavol Fabian, Dianie okolo nás Pokus o humor

Očakávané zvyšovanie cien energií a nedostatok energetických surovín vďaka nezmyselným protiruským sankciám dopadajúcim v prvom rade na Európanov a z nich najviac na Slovákov a Čechov majú prvé následky!

Niektorí obyvatelia Slovenska sa na nepriaznivú (a zbytočnú) situáciu začali intenzívne pripravovať!

Pred týždňom, na železničnej stanici v Poprade – nástupisko plné cestujúcich zababušených v zimných kabátoch, čiapkach a šáloch. Uprostred nich čakal na vlak mladík oblečený v tričku s krátkymi rukávmi a v krátkych nohaviciach. Odrazu sa hodil na zem a začal cvičiť kľuky. Dal ich najmenej päťdesiat. Škoda, že som toho exota nestihol vyfotiť…

Dnes v Petržalke na Draždiaku  – po brehu sa promenovali ľudia zababušení v zimných kabátoch, čiapkach a šáloch a aj to som sa im čudoval, že sa v nepríjemnom vetre vôbec prechádzajú. No a vo vode popri kačkách a labutiach sa čľapotalo najmenej osem ľudí v plavkách!

Ľudia zjavne nečakajú na pochybné a nedostatočné opatrenia Hegerovej neschopnej vlády, ktoré by ich mali zachrániť od zimy a – začali aktívne otužovať!

Čudujem sa, že Heger s Matovičom a Lengvarským na to neprišli sami! Čudujem sa, že ešte neschválili vládnu vyhlášku, prikazujúcu každému občanovi dosahujúcemu vyšší ako batoľatský vek, aby sa aspoň raz do týždňa povinne otužoval cvičením kľukov vonku v tričku a kraťasoch alebo aspoň raz do týždňa povinne preplával najmenej 200 metrov v ľubovoľnej prírodnej vode (v prípade zamrznutia –  rozbiť sekerkou).

Nečudujem sa potom kritikom tejto vlády, keď na jej adresu hromžia, že ešte nevykonala všetky opatrenia, ktoré by sa dali urobiť!

Zdroj fotografií: autor textu