Príručka samovraha – 21. časť

6. januára 2023, Pavol Fabian, Literárne Pokus o humor

Po tom, ako ste nabrali inšpiráciu pre svoje posledné slová môžeme pokračovať ďalej:

 

PLÁNOVANÁ SAMOVRAŽDA

Nie je nič horšie ako neplánovaná samovražda. Čím je impulzívnejšia, tým je výsledok neistejší. Záujmom každého zodpovedného samovraha je spáchať čin čo najkvalitnejšie, aby neprišiel o svoju povesť. Veď si len predstavte – vyskočíte z okna a pri dopade na zem zistíte že išlo o zvýšené prízemie. Zo všetkých 206 kostí, ktoré jestvujú v ľudskom tele, pri takomto skoku polámete nanajvýš steblá tulipánov v záhradke pod oknom. Takýto „samovrah“ sa môže od hanby prepadnúť pod čiernu zem. A prepadnúť pod čiernu zem sa mu veru pri takomto plytkom skoku nepodarí. Ak by skočil z pätnásteho, bolo by to niečo iné – minimálne by sa do nej aspoň poriadne zaryl. V tomto prípade by sa už nemal za čo hanbiť.

O tom, ako utrpí povesť skokana zo zvýšeného prízemia sa tu ani nebudeme rozpisovať. Kvalitne vykonaná samovražda korunovaná tým, čo by malo byť jej výsledkom, si vyžaduje dôkladnú prípravu, neraz spojenú s vypracovaním detailných náčrtkov, plánikov, s vyrátaním potrebných vzorcov, uhlov, s vykonaním potrebných meraní, pričom autor tejto publikácie nemá na mysli meranie dĺžky truhly.

 

  1. Samovražda – bez použitia pomôcok

           – s použitím pomôcok

           – kombinovaná 

 

Samovražda bez použitia pomôcok sa realizuje výrazne jednoduchšie. Nemusíte zháňať nijaké materiálne zabezpečenie. Využívate danosti prostredia. Pod danosťami prostredia sa rozumie napr. využitie

 

Do kategórie samovrážd využívajúcich danosti prostredia by sa dal zahrnúť aj prípad, ak na ulici nájdete povaľovať sa 9 mm pištoľ Makarov vz. 82, ktorú vytratil z puzdra niektorý zo zodpovedných príslušníkov Policajného zboru SR pri výkone svojej pochôdzkovej služby a použijete ju. Spoliehať sa však na to nemôžete. S omnoho väčšou pravdepodobnosťou na chodníku natrafíte na špak z cigarety, na téglik z macdonalda so zapichnutou plastovou slamkou alebo na útržok volebného plagátu zobrazujúci vysmiaty chrup nenávideného kandidáta… S týmito vecami sa veru spáchať samovražda nedá! Iba ak by ste toho kandidáta zvolili…

 

A nájsť na ulici policajnú pištoľ? To dokonca aj plynový zásobník SPP nájdete skôr ako ju. A ten nájdete aj potme – zvlášť, ak si budete na cestu svietiť horiacou zápalkou.