Založ si blog

Problémy s vtákom

Do ambulancie prišiel chlapík a ako o pár okamihov neskôr vysvitlo – bol na pokraji samovraždy.

Zdôveril sa mi, že si pred časom zaobstaral papagája – alexandra. Bol nádherný, majiteľ mal z neho radosť, vytvoril sa medzi nimi pekný vzťah. Chlapík mal rád, keď mu nežne tíško štebotal do ucha. Lenže romantické obdobie netrvalo dlho. Vták sa časom začal z nepochopiteľných dôvodov meniť. Z príjemného a tichého spoločníka sa stal uvrieskaný partner. Prenikavý škrekot od rána do večera bodal do mozgu ako žeravá ihla. Už za svitania nedal chlapíkovi spať. Nešťastník sa neprebúdzal s roznežneným pohľadom na pekného vtáčika, ale so zlosťou v ešte len ťažko rozlepených očiach. Papagáj škriekal, keď mu majiteľ nevenoval pozornosť, ale aj vtedy, keď mu ju venoval. Majiteľ si zobral aj dovolenku a celý deň sa usiloval rozveseľovať a zabávať svojho papagája, zahŕňal ho všetkou možnou priazňou – nič nepomohlo. Vreskot sa rozliehal domom a na majiteľa začali nenávistne zazerať aj susedia. Papagáj škriekal, keď bol muž doma, ale aj keď ho zobral so sebou von. Škriekal, keď mu dal do kŕmidla obyčajný zob, ale aj keď mu naznášal tie najobľúbenejšie dobrôtky. Niekto mužovi poradil, aby ho zobral niekam inam, do nového príjemného prostredia, takpovediac na dovolenku, vraj to pomôže. Nepomohlo. Nijaká finta nezabrala. Ani zakrytie plachtou.

Radili mu aj, aby zaobstaral svojmu papagájovi partnera. To sa nešťastnému mužovi nezdalo ako celkom najlepší nápad, pretože v tom lepšom prípade by prišiel o zvyšky papagájovej priazne definitívne, v tom horšom by naň škriekali obaja.

Ktosi mu poradil, aby papagája venoval niekomu inému. Samozrejme, nádejného nového majiteľa mal vopred varovať, že papagáj škrieka. Nešťastný muž však nenašiel nikoho, kto by za týchto okolností mal o jeho alexandra záujem.

Nuž a s týmto prišiel muž do ambulancie, aby som mu poradil.

„Vypusťte ho do prírody!“ znela moja odpoveď.

Teraz si príbeh prečítajte ešte raz, ale slová papagáj, alexander, či vták vymeňte za slovo manželka.

Aké navrhujete riešenie?

Všetko najlepšie k MDŽ!

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2126942x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie