Založ si blog

Zaručená metóda na schudnutie

 

S príchodom jari zhadzujeme neforemné zimné oblečenie a zisťujeme, že to nepomohlo! Neforemnosť zostala! Tukové bunky sa na nás nalepili ako sekundové lepidlo na prsty. Mnohí sa zhrozia. Povedia si, že s tým treba niečo ROBIŤ a… kúpia si o dve čísla väčšie gate!

Sú však aj takí, ktorí sa pokúsia schudnúť. Sám som podobných jarných pokusov zažil už najmenej tridsať, nehovoriac o tých nejarných. Dá sa povedať, že som chodiaca Encyklopédia chudnutia s ohmatanými somárskymi ušami.

Päť rokov vegetariánstva ma presvedčilo nielen o tom, že aj vegetarián môže byť tlstý, ale aj o jeho škodlivosti. Dr. Bukovský by so mnou iste nesúhlasil, ale povedzme si na rovinu, kto je dr. Bukovský – medzi Pozemšťanov preniknuvší zákerný ufón, ktorý ich chce ovládnuť pomocou stravovacích návykov obvyklých na agresívnej planéte Vegetarion C3 sídliacej niekde v Mliečnej (samozrejme nízkotučnej) dráhe!

Držal som diétu bodovú, delenú aj očisťovaciu na báze ovocných štiav – črevo mi to vyprázdnilo, ale mozog sa zaplnil naliehavými myšlienkami: na slaninu, ovarové ramienko, na HOCIČO PORIADNE!

Mesiac som poctivo jedol chrómové tabletky odoberajúce chuť na sladké a presne v tom istom období v našej samoške museli zvýšiť objednávku šamrolí o 100 %, pretože vedúca mala zo mňa hrôzu už len, keď ma zbadala prichádzať. Ako keby som bol žralok z filmu Čeľuste, zameraný na šamrole. Netvrdím, že tie tablety nemajú efekt: 1. zvýšia vám chuť na sladké (veď teraz predsa môžete!), 2. po mesiaci máte v sebe toľko chrómu, že sa lesknete ako guľa z bezpečnostného kovania na dverách.

Mám za sebou aj pokus s tzv. tukožrútskou polievkou – patrí k dobrým móresom velebiť, aká chuťovo príjemná je. Iste, prvé dva dni sa to tvrdiť dá, potom vás začne napínať, už len keď niekto na opačnej strane Zeme, napr. v Austrálii, čo len pomyslí na slovo kapusta! Nehovoriac o tom, že kade chodíte, páchne z vás ako zo Záhoráčkinho suda na trhovisku.

Ryžová diéta tiež nie je zlá (prvé dva dni), neskôr vám zalepí črevá tak, že o obnovenie ich priechodnosti sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť postarať zručný chirurg.

A tak kašlite na obezitu, veď v porovnaní s Amíkmi a Somálcami ešte stále tvoríme ten zlatý stred!

 

 

Zdroj fotografie: http://www.google.sk/imgres?q=obesitas+photo&hl=sk&sa=X&biw=1440&bih=836&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=p-obpSW1AjGayM:&imgrefurl=http://img527.imageshack.us/i/obesitas.jpg/&docid=O25z_bu0FjrkHM&w=416&h=300&ei=4KlITrO1HcjCswaEquW2CQ&zoom=1&iact=hc&vpx=992&vpy=109&dur=144&hovh=191&hovw=264&tx=133&ty=70&page=1&tbnh=166&tbnw=228&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:4,s:0

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2121711x
Priemerná čítanosť článkov: 3584x

Autor blogu

Kategórie