Založ si blog

Ostrov nádejí – 14. pokračovanie

 

28. júl 2015

Na webovej stránke ministerstva obrany sa zjavil inzerát s textom:

 

„Chceš spoznávať svet?

Netrpíš morskou chorobou?

Si ochotný pracovať vo vlhkom prostredí a netrpíš medziprstovou plesňovou chorobou nôh?

Vydržíš dlho bez ženy resp. si nešťastne ženatý?

Prihlás sa na tel. č. 0909 343 482.

Zn. Aj ženy sú vítané! Ale len ľahšie – teda také, ktoré neovplyvnia výtlak lode!„

 

Zadávateľom inzerátu bol štátny tajomník. Marketingový odborník ministerstva obrany k inzerátu priložil ilustračné fotografie znázorňujúce plachetnice plné usmiatych do bronzova opálených dievčat plaviace sa pri najkrajších plážach sveta Punta Cana v Dominikánskej republike a Providenciales na ostrove Turks a Caicos.

Efekt bol okamžitý.

Ešte v ten istý deň sa prihlásilo vyše tisíc záujemcov. Keď sa však dozvedeli, že skôr ako čokoládová kráska môže palubu lode Martin navštíviť biely medveď, všetci do jedného stratili záujem. Štátny tajomník pripustil, že inzerát bol mierne zavádzajúci. Lákajúce fotografie hnedých krások a piesočných pláží dal stiahnuť[1]. Miesto toho prikázal na webovú stránku pridať k inzerátu reálne snímky zo Severného ľadového oceánu, z okolia ostrova Jan Mayen. Administrátor webovej stránky napriek okrídlenej vete „na nete je všetko“ nedokázal takéto fotografie odnikiaľ stiahnuť. Z jednoduchého dôvodu – takýchto fotiek veľa nie je a ak aj sú, ich autori ich majú väčšinou v osobnom archíve. Nešťastný administrátor sa pokúsil obrátiť aj na oboch slovenských cestovateľov, ktorý vykonali priekopnícku cestu na ostrov, ale obaja boli práve v zahraničí. Napriek tomu mu telefonicky poradili:

„Ako ilustračnú fotografiu môžete použiť čokoľvek rovnomerne sivé. Počas plavby v týchto oblastiach to inak ani vyzerá. Sivé more sa na nerozpoznateľnom horizonte strieda so sivým nebom. Vytvorte vo Photoshope nejakú sivú plochu a máte to za jedno.“

Šikovný administrátor si napokon pomohol. Stiahol z netu fotografiu šedej keramickej dlaždice série Amapola katalógové číslo: WASMB004 od firmy Lasselsbereger s r.o. (prípadný sponzor vydania) a pridal k nej popis:

„Chmúrne počasie na nehostinnom ľadovom mori v blízkosti ostrova Jan Mayen.“

 

keramická dlaždica série Amapola

keramická dlaždica série Amapola

 

More v oblasti ostrova Jan Mayen

More v oblasti ostrova Jan Mayen

29. júl 2015

Pod vplyvom van der Loovensovej intervencie Úrad vlády predpoludním oznámil, že udelil nórskemu veľvyslancovi termín audiencie: 32. júl.

Popoludní už opäť premiérovi slovenskej vlády telefonoval predsedajúci Európskej únie Johan van der Loovens:

„Pán premiér, znamená to, že Slovensko definitívne rezignovalo na dotácie z Kohézneho fondu? Tridsiaty druhý júl?! To čo je?!“

Vo večerných hodinách sa Úrad vlády ospravedlnil:

„…došlo k poľutovaniahodnému omylu, pochopiteľne termín audiencie pre nórskeho veľvyslanca je tridsiateho prvého!„

Po ďalšom rozhorčenom telefonáte Johana van der Loovensa Úrad vlády doplnil:

„…júla.„

Vysvedčenie zo štvrtej triedy základnej školy svedčiace o tom, že predseda slovenskej vlády pôvodne nosil priezvisko Neplecha.

Vysvedčenie zo štvrtej triedy základnej školy svedčiace o tom, že predseda slovenskej vlády pôvodne nosil priezvisko Neplecha.

 

 

 

[1] Marketingového odborníka, ktorý to všetko spískal, si prepustiť nedovolil – bol to ministrov synovec.

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2101240x
Priemerná čítanosť článkov: 3580x

Autor blogu

Kategórie