Založ si blog

Ostrov nádejí – 25. pokračovanie

 

27. september 2015

Nemecký policajný prezident Helmut Wassewinkel priznal, že polícia má málo indícii a nie je schopná vyšetriť, kto alebo čo výbuch v Hilpolsteine spôsobilo. Z toho dôvodu oznámil, že rezignuje na svoju funkciu[1]. Na záver krátkeho tlačového vyhlásenia sa priklonil k rozšírenému názoru, že skutočne mohlo ísť o dielo nemeckého pravicového extrémizmu.

 

Pravicové extrémistické organizácie Reinheit und Glaube, Freies DeutschlandStolz und Ehre známe svojou etnickou a rasovou neznášanlivosťou usporiadali v Hilpoltsteine a v desiatke ďalších nemeckých miest nepovolené demonštrácie vyjadrujúce – paradoxne – nespokojnosť s postupom doktora Fingerschnitta a hilpoltsteinskej nemocnice. Nižšie uvádzame v preklade texty niektorých transparentov, ktoré demonštranti niesli:

 

„Doktorko, mal si ostať verný svojmu menu!“[2]

 

„Amputovať prsty aj ďalším Turkom!“

 

„Prečo len prsty?“

 

 

Z uvedeného vyplýva, že demonštranti neprotestovali voči profesnej chybe doktora Fingerschnitta, ale voči skutočnosti, že Turkovi prsty vôbec prišil a neodrezal radšej niečo iné.

 

Pred hilpoltsteinskou nemocnicou a pred budovou Spolkovej komory nemeckých lekárov na námestí Herberta Lewina v Berlíne usporiadala turecká kultúrna organizácia DTIB a Türkisch-Islamische Union der Anstalt für Religion e.V. zhromaždenie sympatizantov s predavačom kebabu Ümitom Kahvecim. Účastníci žiadali nielen exemplárne potrestanie doktora Andreasa Fingerschnitta, ale aj zásadnú reformu nemeckého zdravotníctva, ktoré vraj diskriminuje tureckú menšinu. Nižšie uvádzame v preklade texty niektorých transparentov, ktoré demonštranti niesli:

 

„Ako teraz Ümit luskne prstami, keď bude chcieť privolať manželku?“

„Prečo dostávajú Turci v Nemecku druhotriednu lekársku starostlivosť?“

„STOP používaniu protiislamských prasacích xenotransplantátov v humánnej medicíne.“

 

 

[1] Tešil sa, že na dôchodku sa bude venovať svojej zbierke záhradných trpaslíkov oblečených v typických kožených bavorských nohaviciach – lederhose.

[2] Zhodou okolností priezvisko doktora Andreasa Fingerschnitta v doslovnom preklade znamená čosi ako rezanie alebo amputácia prsta.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124026x
Priemerná čítanosť článkov: 3588x

Autor blogu

Kategórie