Založ si blog

Tomáš Klus a stav spoločnosti

Zastavil ma na ulici sused, vraj či idem s manželkou na dnešný koncert Tomáša Klusa aj ja.

„Nejdem.“ odpovedal som.

„Prečo? Veď on má také zaujímavé texty, ktoré sú presne v duchu tvojich názorov na dianie v spoločnosti…“ namietol nechápajúc.

„To možno má, ale dokiaľ tie texty nepríde zaspievať na námestie, napríklad na dnešnú demonštráciu proti základniam NATO o 16,30 na Hviezdoslavovom námestí, tak je to síce sympatický, ale napriek všetkému len salónny pindalista.“ odpovedal som.

Doba je totiž naozaj zrelá na zmenu, ale zmena nepríde voľbami. Vo voľbách si volíme len namodralých alebo načervenalých hovorcov nadnárodných koncernov a domácich oligarchov (viď. napr. „riešenie“ Váhostavu). Presne v duchu onoho známeho – keby voľby niečo mohli zmeniť, dávno by ich zakázali.

Doba je zrelá na zmenu a k nej by mohol prispieť aj Tomáš Klus. Je totiž jednou z rešpektovaných postáv slovenských a českých regiónov. A len rešpektovaní ľudia môžu a musia ľuďom vysvetliť, že zmenu neprinesú žiadne voľby, ale len nová revolúcia. Revolúcia so všetkým, čo k revolúciám patrí (nebudem tu vymenovávať, čo pod tým myslím, aby ma ktosi nezažaloval za rozdúchavanie nieviem čoho…).

Ak by teda Tomáš Klus chcel zmenu naozaj, je určite jedným z tých, ktorý by ľudí mohol k nej nasmerovať a viesť. Lenže to by musel myslieť vážne. Zatiaľ to vyzerá len tak, že ryžuje na depresívnych náladách nešťastných spoluobčanov.

Úvaha o mieri

15.06.2024

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty… Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A [...]

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Taraba: Slovensko v Rade EÚ presadilo svoje záujmy pri ochrane medveďov

17.06.2024 15:55

Taraba informoval, že Európska komisia uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

Jozef Hanuska

Skutok preklasifikovali. Synovi smutne známeho vraha hrozí za brutálnu vraždu ženy doživotie

17.06.2024 13:50

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2174888x
Priemerná čítanosť článkov: 3607x

Autor blogu

Kategórie