Založ si blog

Tomáš Klus a stav spoločnosti

Zastavil ma na ulici sused, vraj či idem s manželkou na dnešný koncert Tomáša Klusa aj ja.

„Nejdem.“ odpovedal som.

„Prečo? Veď on má také zaujímavé texty, ktoré sú presne v duchu tvojich názorov na dianie v spoločnosti…“ namietol nechápajúc.

„To možno má, ale dokiaľ tie texty nepríde zaspievať na námestie, napríklad na dnešnú demonštráciu proti základniam NATO o 16,30 na Hviezdoslavovom námestí, tak je to síce sympatický, ale napriek všetkému len salónny pindalista.“ odpovedal som.

Doba je totiž naozaj zrelá na zmenu, ale zmena nepríde voľbami. Vo voľbách si volíme len namodralých alebo načervenalých hovorcov nadnárodných koncernov a domácich oligarchov (viď. napr. „riešenie“ Váhostavu). Presne v duchu onoho známeho – keby voľby niečo mohli zmeniť, dávno by ich zakázali.

Doba je zrelá na zmenu a k nej by mohol prispieť aj Tomáš Klus. Je totiž jednou z rešpektovaných postáv slovenských a českých regiónov. A len rešpektovaní ľudia môžu a musia ľuďom vysvetliť, že zmenu neprinesú žiadne voľby, ale len nová revolúcia. Revolúcia so všetkým, čo k revolúciám patrí (nebudem tu vymenovávať, čo pod tým myslím, aby ma ktosi nezažaloval za rozdúchavanie nieviem čoho…).

Ak by teda Tomáš Klus chcel zmenu naozaj, je určite jedným z tých, ktorý by ľudí mohol k nej nasmerovať a viesť. Lenže to by musel myslieť vážne. Zatiaľ to vyzerá len tak, že ryžuje na depresívnych náladách nešťastných spoluobčanov.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120708x
Priemerná čítanosť článkov: 3582x

Autor blogu

Kategórie