Založ si blog

Čipovanie psov povinné od 1. 9. 2018

V utorok rannou témou Rádia Slovensko bolo čipovanie psov, ktoré je znovu povinné od 1.9.2018. Poslal som im nižšie uvedený príspevok – samozrejme, že ho neuverejnili (možno kvôli poslednej vete)….

 

Ak sa argumentuje tým, že povinné čipovanie sa zavádza najmä kvôli boju proti množiteľom psov, tak opäť raz riešime niečo s krížkom po funuse. Časy, keď Slovensko bolo vykričanou hanbou Európy sa už dávno minuli a tento biznis sa presunul do Rumunska a Bulharska. Okrem toho dosť dobre nechápem, ako čipovanie zabráni množiteľom pokračovať v tomto hnusnom biznise? Túto povinnosť vnímam, ako zbytočnú buzeráciu obyvateľstva – a to som zverolekár, ktorý z toho – akože – bude mať biznis! Mimochodom, biznis – zákon hovorí, že čipovanie nesmie stáť viac ako 10 eur. Myslel som si, že v tomto ospevovanom kapitalistickom systéme platí voľná tvorba cien? Alebo nie? A zvlášť vtedy, ak niektoré druhy čipov stoja presne tých desať eur – to má robiť zverolekár zadarmo a sponzorovať tento rozkrádačský štát?
Nie je pravda ani to, ako reagovala nejaká poslucháčka, že ideálne by bolo, keby sa na čip dali zapísať všetky očkovania psa. Oni sa tam zapísať dajú, len, žiaľ, nie každý veterinár tam tie očkovania zaznamenáva a najväčším hriešnikom v oblasti registrácie čipov je práve Sloboda zvierat, ktorá má vždy plné ústa ochrany zvieratiek.
Registračný systém je nedokonalý v tom, že keď sa vám stratí pes v Rajke, Hainburgu, Břeclavi či Lisabone – bude vám čip na dve veci, pričom jednou z nich je tá známa hnedavá páchnúca matéria. Národne databázy totiž nie sú nijakým spôsobom prepojené a portugalský, či iný zverolekár nedokáže zistiť komu pes patrí.
Je absurdné, že psy budú evidované lepšie ako najťažší zločinci z väzenia Sing-Sing a neevidovaní imigranti prechádzajú Európou ako horúci nôž cez maslo.

Úvaha o mieri

15.06.2024

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty… Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A [...]

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

Peru, drogy, kokaín

Rekordný nemecký nález kokaínu: na trhu by mal hodnotu 2,6 miliardy eur

17.06.2024 19:38

Nemeckí vyšetrovatelia dostali tip na kontraband od kolumbijských úradov.

fregata,  Admirál Gorškov

Ruské vojnové lode opustili Havanu

17.06.2024 19:21

Žiadne z týchto plavidiel nemalo na palube jadrové zbrane, čo potvrdili aj Spojené štáty.

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2174970x
Priemerná čítanosť článkov: 3607x

Autor blogu

Kategórie