Založ si blog

Ako sa robí profesionálna žurnalistika

Denník Sme dnes uverejnil článok: https://sport.sme.sk/c/22062268/sevastianovova-sa-vraj-zivi-ako-luxusna-spolocnicka.html?ref=njct , v ktorom prináša informáciu o tom, že viacero významných ruských športovkýň, vrátane olympijskej víťazky z Londýna sa má živiť ako luxusné spoločníčky.

Pôvodnú informáciu priniesla ruská súkromná televízna spoločnosť REN TV, ktorú zakladal a istý čas vlastnil aj Anatolij Čubajs. Ten Anatolij Čubajs, ktorý za prezidentovania Západom obľúbeného Borisa Jeľcina bol podpredsedom vlády zodpovedným za privatizačný program a Západ ho obdivoval ako najliberálnejšiu osobu z kremeľskej sústavy. Po voľbách v decembri 1995 mu však bol vyčítaný nielen nevýhodný výpredaj štátneho majetku, ale aj nevhodnosť jeho reforiem v západnom štýle. V januári 1996 musel z vlády odísť.

Denník SME informáciu televízie REN obsahujúci aj zoznam predajných športovkýň bez akéhokoľvek ostychu a overovania si pravdivosti prebral na svoje stránky, hoci v samotnom článku sa píše:

„Pôvod zoznamu, ktorý REN TV zverejnila, je neznámy. Reportéri neuvádzajú, ako sa k nemu dostali a nepriniesli žiadny dôkaz o tom, že ženy si skutočne zarábajú ako luxusné spoločníčky“

Navyše, SME píše ďalej „v zozname sú uvedené len mená neznámych žien, chýbali mená známych športovkýň“

To im však nebránilo, aby bez dôkazov očiernili napr. Karolinu Sevastianovovú, či Alexandru Soldatovovú.

Nuž takto si ja prácu profesionálneho žurnalistu z redakcie bojujúcej „za slušné Slovensko“ nepredstavujem.

Pamätáme sa, ako boli ruskí športovci obvinení z dopingu, odobrali im medaily a koľko sa o tom u nás popísalo a keď zrazu súd očistil veľkú skupinu ruských športovcov od podozrení z dopingu a museli im vrátiť medaily zo Soči https://dennikn.sk/1016332/sud-ocistil-velku-skupinu-ruskych-sportovcov-od-podozreni-z-dopingu-vratia-im-medaily-zo-soci/, takmer nikde sa o tom nepísalo a ak predsa, tak len malá drobná jednorazová správička bez akéhokoľvek ospravedlnenia sa našich novinárov. A nielenže sa im neospravedlnili, ale aj tento nový okydávajúci článok denníka SME začína samozrejme pripomienkou dopingovej kauzy ruských športovcov, ktorá sa medzitým už ukázala ako nepravdivá.

Skrátka v istej časti médií (a žiaľbohu prevažujúcej) sa považuje za povinnosť ťať do tých Rusov koľko to dá.

Neprofesionalita a krátkozrakosť, ktorá sa nám raz vypomstí.

(Ospravedlňujem sa za veľké písmená v druhej časti článku – nedokážem to nijako zmeniť, neviem prečo mi to tak zverejnilo…)

 

 

 

Úvaha o mieri

15.06.2024

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty… Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A [...]

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2173937x
Priemerná čítanosť článkov: 3605x

Autor blogu

Kategórie