Založ si blog

Z denníka karanténovaného – 9. časť

Slovo karanténa podľa Slovníka cudzích slov znamená dočasné obmedzenie pohybu osoby podozrivej z infekčnej choroby, odlúčenie, oddelenie, dočasná izolácia…

Na tejto definícii ma znepokojuje slovíčko: dočasné.

S týmto slovkom mám totiž neblahé skúsenosti. Mám na mysli tzv. dočasný pobyt sovietskych vojsk.

Dočasnosť by mohla byť regulárnou fyzikálnou veličinou. A ak by to tak bolo, tak priateľské ruské vojenské kempovanie v Československu by mohlo byť základnou jednotkou tejto veličiny, čiže jednotkou dočasnosti(dč). Znamenalo by to, že 1 dč = takmer 23 rokov.

Dočasný je však aj náš život na Zemi. U priemerne sfajčeného a schlastaného Slováka mužského pohlavia dosahuje priemerná pozemská dočasnosť podľa Štatistického úradu SR  1 dč = 73,1 roka.

Z uvedeného vyplýva, že jednotka dočasnosti nie je presne stanovená a môže mať značný rozptyl.

Keď si to človek do dôsledkov uvedomí, chytá ho hrôza. Covidová dočasná karanténa trvá zatiaľ 2,5 mesiaca. Čo je to oproti 23 rokom, prípadne 73 rokom „inej“ dočasnosti? Matovičove možnosti na dočasné obmedzenie pohybu obyvateľstva sú v zmysle uvedeného zatiaľ vyčerpané len na biednych cca 0,29 – 0,90%!

Obmedzený pohyb počas karantény znamená, že väčšinu dňa by ste mali presedieť doma s niekym, s kým žijete už 10 – ∞ rokov v spoločnej domácnosti (v ďalšom texte „toho niekoho“ budeme nazývať milovanou osobou). Reálne ste sa však doteraz v spoločných priestoroch stretávali s milovanou osobou len v miere nie väčšej, ako trvá nebadané úmyselné pichnutie hokejkou súperovi pod rebro (niekedy aj vaše stretnutia majú taký charakter).

Lenže teraz, pre Matovičovu karanténu musíte pod jednou strechou s milovanou osobou prežívať väčšinu dňa už pomaly tretí mesiac. Babylónčania vymysleli šesťdesiatkovú sústavu počítania času (hodina má 60 minút a minúta zas 60 sekúnd), ale vy, spolužijúc s milovanou karanténovanou osobou máte intenzívny pocit, že obyvatelia starovekej ríše urobili niekde chybu. Zdá sa vám, že hodina nemá 60 minút ale najmenej 600! Život sa vám za takých okolností vlečie ako ktorákoľvek z divadelných hier Václava Havla.

Nečudo, že po troch mesiacoch karantény začínate premýšľať ako sa z tohto trýznenia vyslobodiť. Ideálne by bolo dočasne (!) niekam odísť. Ak by sa tak rozhodla každá z milovaných osôb, pri vyše päťmiliónovom počte obyvateľov Slovenska by nastalo také sťahovanie národa, že aj Vizigóti, Ostrogóti, Longobardi a Kvádi by mohli len tíško závidieť. Výsledkom presunov by logicky bolo aj rozšírenie nákazy v takej miere, že malí covidkovia by sa vytešovali ako Matovič na tretej tlačovke v ten istý deň. Dopravné prostriedky by boli tak natlačené unikajúcimi milovanými osobami, ako to býva každoročne pred vianočnými sviatkami.

A to by bolo presne proti pravidlám karantény!

Lenže, ak neuniknete zo spoločnej domácnosti, natlačený ste aj tak! Natlačený ako sodastreamova bomba kysličníkom uhličitým, akurát vo vašom prípade nejde o máloreaktívny plyn CO2, ale o ďaleko explozívnejšiu matériu. A tou je nálada a tolerancia.

Nikto sa vám nemôže čudovať, ak mimovoľne, v obzvlášť ponurej chvíľke, vám v hlave skrsne krátka, priam efemérna myšlienočka na vyčistenie obytného priestoru od milovanej osoby. Dostatočne účinný čistiaci prostriedok však v žiadnej drogérii nezoženiete. Pomôcť by mohol azda len muž zvaný Čistič, ale Alojz Kromka momentálne neberie ďalšie objednávky, pretože si odpykáva doživotný trest za vraždu bossa žilinského podsvetia Milana Holáňa, prezývaného Gorila a jeho ochrankára Stanislava Vnuka.

Vyzerá to tak, že ak chcete karanténne animozity v domácnosti riešiť odstránením príčiny, musíte si pomôcť sami.

Ak nežijete práve v nejakej viacpočetnej progresivistickej undergroundovej komúne, nemáte pred sebou zložitú úlohu. Stačí vám odstrániť jednu jedinú osobu. A ak sa už niekto z páru začne zaoberať myšlienkami na vraždu, iste ju bude chcieť vykonať dokonalejšie než by ju vymyslela Agatha Christie! Horšie je, ak sa myšlienkami o vzájomnom odstránení zaoberajú obe milujúce sa osoby.

Ak manželský vzťah v karanténnom období dospeje do štádia, že jeden z partnerov začne uvažovať o vlastnom oslobodení formou vraždy milovanej osoby, je dobré byť pripravený. Mali by ste poznať príznaky naznačujúce, že sa k čomusi takému schyľuje. Príznakov môže byť nespočetné množstvo, uvediem len niekoľko príkladov na ukážku:

Ak si vaša manželka po 30 rokoch nečinnosti v tomto odbore spomenie na pletacie ihlice a prinesie si ich z povaly, kde odpočívali zapichnuté v klbku vlny z vypáraného svetra po starom otcovi, nemyslite si, že ide oživiť koníček a upliesť niečo podľa vzoru z časopisu Dorka.

Rovnako, ak manžel prinesie z auta vlečné lano, ktoré patrí do povinnej výbavy a v notebooku si otvorí webovú stránku Jamesu zaoberajúcu sa názornými návodmi na viazanie horolezeckých uzlov, nemyslite si, že sa s pivným bruchom, ktoré si počas 30-ročného manželstva nahonobil, chce začať liepať na tatranské steny. Ihlica a lano budú v následnom vyšetrovaní vraždy označené ako dôkazový materiál č. 1 a dôkazový materiál č. 2.

Zodpovedný karanténovaný má však na viac! Uvedomelý karanténovaný odstráni milovanú osobu bez toho, aby na mieste činu, či kdekoľvek inde zanechal vražedný nástroj!

Ideálny a nedopátrateľný vražedný nástroj je cencúľ. Na výrobu cencúľa v polovici mája musíte vlastniť výkonnú mrazničku primeraných rozmerov alebo navštíviť Dobšinskú ľadovú jaskyňu. Jaskyne, rovnako ako predajne elektrospotrebičov sú však pre coronu zatvorené a ak ste sa na krízu včas nepripravili a nepredzásobili, máte problém.

Ďalší spôsob vyčistenia domáceho priestoru od milovanej osoby bez zanechania vražedného nástroja, je použitie plynu. Ten, ktorý k vám za nekresťanské peniaze trubkami posiela Slovenský plynárenský priemysel nie je celkom bezpečný. Stačí malá iskierka a je nielen po milovanej osobe, ale aj po spoločnom priestore, ktorý ste chceli vyčistiť a následne si ho užívať sám.

V oblasti narábania s plynmi je, aspoň podľa mainstreamových médií, najväčší odborník Baššár al-Asad. Týmto spôsobom už údajne vyčistil niekoľko mestských štvrtí, ba dokonca celých miest. Dôkazy na to síce nie sú žiadne, ale vy potrebujete presne takúto prácu! Bez dôkazov!

Ak sa teda rozhodnete pre plyn, tu je kontakt na tohto vyššie spomenutého sýrskeho odborníka, na ktorého sa môžete obrátiť so žiadosťou o odbornú konzultáciu, prípadne o dodávku potrebných materiálov:

تميزه,

بشار حافظ الأسد

القصر الرئاسي,

شارع 7 أبريل,

دمشق

Alebo… alebo chvíľku ešte vydržte… vraj nám tá karanténa skončí…

Zdroj fotografie: autor textu

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124163x
Priemerná čítanosť článkov: 3588x

Autor blogu

Kategórie