Založ si blog

Sú Slováci hlúpi?

Rozhodne nepatrím k tým, ktorí sa hanbia hrdo vysloviť oficiálny názov nášho štátu a radšej nazývajú slovenské územie „touto krajinou“. Naopak, 1. január 1993 som s nadšením privítal. Slovensko mám rád, pretože je pekné a rozmanité a bývajú tu múdri a šikovní ľudia. To je môj dlhodobý názor…

Čím sme však časovo vzdialenejší od roku 1989, tým väčšie trhliny  erodujú tento môj názor. A v posledných týždňoch to zašlo až tak ďaleko, že musím s poľutovaním a aj úprimne zahanbene skonštatovať, že začínam pochybovať, či som celé tie roky neklamal sám seba. Či nie sme my Slováci náhodou sprostí ako kapustný hlúb?

V médiách dnes panuje trend kadejakých súťaží, tabuliek, hodnotení a tak nie je problém poľahky vyhľadať aj tabuľku inteligencie toho-ktorého národa. Viem, viem, hodnovernosť takéhoto prieskumu bude neveľká, napriek tomu, že ho vykonali vedci – britský emeritný profesor psychológie na University of Ulster Richard Lynn a fínsky politológ, sociológ a spisovateľ v jednej osobe Tatu Vanhanen.

Slováci sa v tomto rebríčku umiestnili spolu s Moldavskom, Slovinskom a Uruguajom na slušnom 11. mieste. Česi obsadili spolu s ďalšími ôsmimi krajinami, vrátane USA 9. miesto. Najvyššou hodnotou IQ (108) disponujú obyvatelia Singapuru na prvom mieste tabuľky. Na poslednom mieste s hodnotou IQ 59 sa ocitli obyvatelia Rovníkovej Guinei.

Neviem, akú metodiku a zdroje výskumov obaja vedci použili, ale viem, že ich výsledky sa nebudú páčiť rôznym slniečkarom, vítačom migrantov a multi-kulti ľuďom. Z mapy sveta, na ktorej je miera inteligencie v jednotlivých štátoch farebne odlíšená, jednoznačne vyplýva, že výrazne nižší podiel inteligencie je prakticky v celej Afrike a v arabských krajinách. Ak by niekto chcel namietnuť, že títo dvaja vedci sú zaujatí rasisti a svoj výskum a tabuľky zverejnili len preto, aby podporili odporcov migrácie, tak treba povedať, že výsledky svojej práce zverejnili dávno pred prvou migračnou vlnou.

Môj názor je, že blbec aj génius sa vyskytne v rovnakej miere v každom národe a preto, ako som už napísal, podobné tabuľky beriem so značnou rezervou. Vážne beriem len tabuľky čokolády a tie trikrát denne nalačno a priamo – z ruky do úst, bez zapitia.

O tom, že Slováci sú múdri však začínam pochybovať aj navzdory tabuľkám profesorov Lynna a Vanhanena.

Ak by boli naozaj múdri, tak už dávno by museli byť v uliciach s rapkáčmi v rukách a odetí do žltých viest!

Múdrosť Slovákov spochybňuje skutočnosť, že im stačilo, aby sa Matovič vyfotil pred vilou, ktorá možno ani nie je Počiatkova a už to pre nich bola dostatočná kvalifikácia na to, aby ho zvolili a aby tento človek viedol štát.

Slovákom zjavne neprekáža, že Matovič, ktorý sa neustále zastrájal aký neľútostný boj povedie proti korupcii hneď v prvých dňoch svojej moci na post šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne netransparentne dosadil kovaného penťáka.

Slovákom neprekáža, že pred voľbami spolu s Kollárom sľubovali ako prehodnotia, resp. zrušia nákup nezmyselných a drahých amerických stíhačiek, pre ktoré nemáme nijaké využitie a dobré budú len na to, aby sme v rámci befélu z NATO (rozumej USA) si išli znepriateliť nejaký ďalší národ, ktorý má tú smolu, že vlastní ropu a nechce ju dobrovoľne odovzdať do rúk Američanom. Matovič s Kollárom hneď po voľbách, napriek tomu, že mali skvelé zdôvodnenie na zrušenie stíhačiek (ekonomické dopady coronakrízy) sú už zrazu za ich kúpu všetkými desiatimi.

A nielen to! Slovensko ich ústami ešte aj prisľúbilo, že na zbrojenie dá (ako máloktorá, aj vyspelejšia krajina) 2% HDP napriek ekonomicky mizerným časom, ktoré sa na nás hrnú ako lavína dole Spáleným žľabom. Podľa predsedu tejto vlády zbrane zjavne potrebujeme viac ako funkčné zdravotníctvo, vedu, či školstvo!

Matovičova vláda nás zavŕtava čoraz hlbšie do amerického anusu, napriek tomu, že nálady v Európskej únii sú iné.

Moje Slovensko sa dostalo do stavu, a tu treba objektívne povedať, že sa tak stalo vďaka opatreniam všetkých doterajších vlád, že sme potravinovo totálne nesebestační a v prípade akejkoľvek krízy zahynieme hladom ako hynuli ľudia v 70. rokoch minulého storočia v Biafre.

Toto sú skutočné problémy!

A Slovensko má premiéra, ktorého skutočné problémy netrápia! Fotí si vlastné ponožky, či Radičovej šuplík. Rád sa okázalo trikrát denne predvádza pred kamerami a sebadojate sľubuje národu veci, ktoré bez výčitiek svedomia a bez ospravedlnenia na druhý deň zmení alebo vôbec neplní – naposledy termín sfunkčnenia aplikácie pre smart karanténu a tým bezproblémový návrat Slovákov do vlasti. V podstate sa dá povedať, že slovenský premiér pracuje proti svojim vlastným občanom!

A vlastní občania? Sú naozaj takí hlúpi? Len mlčky ohýbajú chrbty…

Dokedy?

Zdroj fotografie: autor textu

(fotografia sa po kliknutí na ňu zväčší)

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2100804x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie