Založ si blog

Dosť bolo!

Neviem, kto vyrába Matovičove grafy, ktoré predvádza na tlačovkách, pretože zjavne nekorešpondujú s inými grafmi a najmä s pravdou. Závadová osoba, momentálne zhodou čudných okolností na čele slovenskej vlády, dnes opäť na svojej tlačovej konferencii tvrdila, že celoplošné testovanie na prelome októbra a novembra (pred ktorým všetci relevantní odborníci varovali, pretože sa obávali masívneho rozšírenia nákazy), bolo pre Slovensko požehnanie a po ňom sa počet pozitívnych prípadov údajne rapídne znížil.

Opak je pravdou.

Vidieť to z grafu John Hopkins University zobrazujúceho kumulatívne prípady na Slovensku:

 

 

a z grafu kumulatívnych úmrtí na Slovensku:

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

(červená značka označuje dátum prvého plošného očkovania na prelome októbra a novembra 2021)

 

Krivka v oboch prípadoch strmo stúpala práve po plošnom testovaní!

Matovič plošné testovanie prezentoval ako výrazný úspech a trval na ďalších nákladných a nezmyselných testovaniach. Zároveň osobám, ktoré na základe nie príliš dôveryhodných testov získali negatívny výsledok nahovoril, že je to vstupenka k slobode, namiesto toho, aby ich dôrazne upozornil, že sa naďalej majú správať obozretne a dodržiavať bezpečnostné protiepidemické opatrenia.

Dnes na tlačovke sa oháňal tým, že v polovici decembra odovzdal riadenie opatrení do rúk odborníkov a  – aha, vidíte to? Nič sa nezlepšilo! Doslova povedal: „Keď som počas prvej vlny riadil krajinu ja, boli sme najlepší na svete. Dnes ju riadia vedci a sme najhorší.“

Neuveriteľná arogancia!

Áno, pred začiatkom leta sme patrili k najlepším a jestvuje vo svete viacero príkladov krajín, ktoré ukázali, že rozumnými opatreniami a zodpovednými a najmä kvalifikovanými rozhodnutiami sa pandémia dala udržať v znesiteľných medziach. Lenže toto sa u nás neudialo. Závadová osoba vo funkcii predsedu vlády potom už nerešpektujúc odborníkov len kazila, čo mohla – od „nevestičiek dobre bude“, cez uvoľnenie hraníc (veď predsa dovolenky musia byť), až k množstvu výnimiek, pričom nebola potrestaná ani tá najokatejšia, keď podpredseda vlády Štefan Hollý možno osobne priviezol na Slovensko britský variant vírusu, lebo predsa potreboval navštíviť rodinku aj keď tisíce radových Slovákov svoje rodiny celé týždne nemohli vidieť.

Nedajú sa vymenovať všetky protirečenia, klamstvá, chaotické rozhodnutia, rozhodnutia založené na vlastnom egu a nie na odbornosti. Bolo ich množstvo. Doslova každučký deň niečo klalo ľuďom oči. Ak dnes Matovič na TB tvrdil, že vláda zaviedla na konci decembra lockdown a ten nezabral, tak treba povedať, že lockdown a tvrdý sa mal jednoznačne zaviesť už pred Vianocami a počas nich. Je zbytočné argumentovať tým, že minister Krajčí ho chcel pred Vianocami, žiaľ, tí zlí, bakaní ministri s tým nesúhlasili. Ak boli Krajčí a Matovič naozaj o svojej pravde presvedčení, mali dať v situácii, keď sa o lockdowne rozhodovalo v šanc svoje vládne posty! Lenže to sa nestalo.

Dnes Matovič bedáka, že lockdown, ktorý trvá od začiatku roka a ktorí nariadili „tí vaši odborníci“ nezaberá a ľudia ho nedodržiavajú. Nuž nezaberá, lebo je to len taký nemastný-neslaný lockdown, zavedený s krížkom po funuse. Navyše dodržiavanie opatrení sa ani nekontroluje – a ak predsa, tak len na nám. Slobody, keď pred Úradom vlády pár zúfalcov protestuje proti Matovičovej vláde, ako sa dialo túto sobotu.

Premiér sa sťažuje, že občania opatrenia nedodržiavajú, ale môže za to len a len on!

Ľudia by ich dodržiavali, keby videli, že štát vedie pravdovravná a čestná osoba s jasnou víziou, ktorá dá na rady svojich odborných poradcov. Osoba, ktorá sa trápne nevyhovára a neváľa vinu a špinu na všetkých okolo. Osoba, ktorá neakceptuje žiadne výnimky z pravidiel. Taká osoba by mala prirodzenú AUTORITU!

Sebastredný exot na čele štátu hovosiaci sa prezývkou šašo, o ktorom už len málokto pochybuje, že by sám nepotreboval pomoc odborníka, autoritu nemá! Dovrzal, čo mohol a je najvyšší čas na odchod niekam do ústrania, kde sa bude spolu s Krajčim modliť, aby ho nepostihla aj trestnoprávna zodpovednosť za tisícky mŕtvych, ktorí byť nemuseli.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120665x
Priemerná čítanosť článkov: 3582x

Autor blogu

Kategórie