Založ si blog

Už je to tu!

Očakávané zvyšovanie cien energií a nedostatok energetických surovín vďaka nezmyselným protiruským sankciám dopadajúcim v prvom rade na Európanov a z nich najviac na Slovákov a Čechov majú prvé následky!

Niektorí obyvatelia Slovenska sa na nepriaznivú (a zbytočnú) situáciu začali intenzívne pripravovať!

Pred týždňom, na železničnej stanici v Poprade – nástupisko plné cestujúcich zababušených v zimných kabátoch, čiapkach a šáloch. Uprostred nich čakal na vlak mladík oblečený v tričku s krátkymi rukávmi a v krátkych nohaviciach. Odrazu sa hodil na zem a začal cvičiť kľuky. Dal ich najmenej päťdesiat. Škoda, že som toho exota nestihol vyfotiť…

Dnes v Petržalke na Draždiaku  – po brehu sa promenovali ľudia zababušení v zimných kabátoch, čiapkach a šáloch a aj to som sa im čudoval, že sa v nepríjemnom vetre vôbec prechádzajú. No a vo vode popri kačkách a labutiach sa čľapotalo najmenej osem ľudí v plavkách!

Ľudia zjavne nečakajú na pochybné a nedostatočné opatrenia Hegerovej neschopnej vlády, ktoré by ich mali zachrániť od zimy a – začali aktívne otužovať!

Čudujem sa, že Heger s Matovičom a Lengvarským na to neprišli sami! Čudujem sa, že ešte neschválili vládnu vyhlášku, prikazujúcu každému občanovi dosahujúcemu vyšší ako batoľatský vek, aby sa aspoň raz do týždňa povinne otužoval cvičením kľukov vonku v tričku a kraťasoch alebo aspoň raz do týždňa povinne preplával najmenej 200 metrov v ľubovoľnej prírodnej vode (v prípade zamrznutia –  rozbiť sekerkou).

Nečudujem sa potom kritikom tejto vlády, keď na jej adresu hromžia, že ešte nevykonala všetky opatrenia, ktoré by sa dali urobiť!

Zdroj fotografií: autor textu

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2123700x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie