Založ si blog

Úvaha o mieri

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty…

Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A zistili, že konať veľkú potrebu po čupiačky je pre zdravý vývoj organizmu to najlepšie. Jednak sa tak vyvinie silnejší brušný lis a tým aj lepší tlak na vyprázdnenie, druhak tlak podporí peristaltiku. Ďalšou výhodou je, že análny otvor sa pri čupení viac rozovrie a tiež to, že čupieť človek dlho nevydrží a nevyvolá si tak hemoroidy. (nemýliť si s Perzeidmi!)

V našom kultúrnom okruhu sa pri defekácii sedí. Väčšina ľudí na svete však zdravo čupí. Čupia národy na východ a juh od nás. Veď sa tomu aj hovorí turecký záchod.

Voľakedy to mali teda ľudia ľahké, stiahli gate a čupli si hocikde. Alebo ani nesťahovali gate, veď v dávnych vekoch boli opásaní len nejakou kožušinou! Gate predsa vymyslel až Bill Gates I. – praprapradedo toho terajšieho Gatesa a nechal si ich patentovať, čím nehorázne zbohatol. No a prvý splachovací záchod vymyslel Angličan W. C. Toilet.

Nie, nie, srandujem, prvý splachovací záchod vymyslel pre britskú kráľovnú Alžbetu I. Angličan John Harrington v roku 1596. Vraj ho odmietla použiť, pretože bol príliš hlučný. A prvý patent na splachovacie WC vydali Alexandrovi Cummingsovi v roku 1775.

Ale nie o tom som chcel.

Chcel som písať o mieri.

S mierom je to totiž ako s tým sraním.

Najlepšie pre človeka je to najjednoduchšie – teda žiadna misa, žiadne dlhé sedenia na nej spojené s mobilovaním a pri archaických používateľov záchoda s čítaním knižky. Najlepšie pre život človeka je obyčajné čupnutie nevyžadujúce si nič!

Tak isto je to aj s mierom!

Mier je to najjednoduchšie čo človek potrebuje!

Netreba nič vymýšľať.

Všetko funguje ku spokojnosti všetkých.

Najlepší spôsob života pre človeka je žiť v mieri.

Napriek tomu všelijakí nespokojenci vytvárajú intrigy, sváry, hádky, bitky a vojny. Tie najdokonalejšie sú až svetové.

Pritom to najjednoduchšie, čo človek potrebuje (okrem čupnutia si) je práve mier.

Americkí, či iní vedci môžu na vedeckých konferenciách polemizovať o tom aké sratie je najlepšie, ale ak na dišputu nepozvú črevo, aký to má zmysel?

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

Smerom k mieru

06.06.2024

Hoci si to mnohí nepripúšťajú, tohtoročné eurovoľby budú najdôležitejšie zo všetkých, ktoré sme dosiaľ absolvovali. Viem a chápem aj postoje ľudí, ktorí tvrdia, že europarlament má obmedzené kompetencie, o ničom podstatnom nerozhoduje, všetko zásadné rieši Európska komisia a Európska rada a tam môžu personálne zmeny nastať až na základe výsledkov [...]

Mette Frederiksenová

Muž podozrivý z napadnutia dánskej premiérky zostane vo väzbe do 4. júla

20.06.2024 16:28

Podozrivým z fyzického útoku, ktorý sa odohral 7. júna, je 39-ročný Poliak.

South Korea Russia Ukraine War

Juh proti severu. Rusi a Ukrajinci budú po sebe páliť kórejskými zbraňami

20.06.2024 16:17

Strelil sa Vladimir Putin uzavretím paktu s Kim Čong-unom do nohy? Južnú Kóreu touto spojeneckou dohodou ruský prezident vyprovokoval k prehodnoteniu jej postoja k dodávkam zbraní Ukrajine.

Michalovce Ukrajina kamióny

EÚ a Ukrajina rozšírili dohodu o cestnej doprave

20.06.2024 15:50

Ukrajinským kamiónom to umožní vstup na územie EÚ bez povolenia.

SR Rimavská Sobota vláda výjazdové rokovanie BBX

Dolinková kritizuje Kotlára: Spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým obetí

20.06.2024 15:17

Zodpovednosť padá podľa ministerky zdravotníctva aj na súčasnú opozíciu.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2176937x
Priemerná čítanosť článkov: 3610x

Autor blogu

Kategórie