Založ si blog

Ostrov nádejí – 25. pokračovanie

 

27. september 2015

Nemecký policajný prezident Helmut Wassewinkel priznal, že polícia má málo indícii a nie je schopná vyšetriť, kto alebo čo výbuch v Hilpolsteine spôsobilo. Z toho dôvodu oznámil, že rezignuje na svoju funkciu[1]. Na záver krátkeho tlačového vyhlásenia sa priklonil k rozšírenému názoru, že skutočne mohlo ísť o dielo nemeckého pravicového extrémizmu.

 

Pravicové extrémistické organizácie Reinheit und Glaube, Freies DeutschlandStolz und Ehre známe svojou etnickou a rasovou neznášanlivosťou usporiadali v Hilpoltsteine a v desiatke ďalších nemeckých miest nepovolené demonštrácie vyjadrujúce – paradoxne – nespokojnosť s postupom doktora Fingerschnitta a hilpoltsteinskej nemocnice. Nižšie uvádzame v preklade texty niektorých transparentov, ktoré demonštranti niesli:

 

„Doktorko, mal si ostať verný svojmu menu!“[2]

 

„Amputovať prsty aj ďalším Turkom!“

 

„Prečo len prsty?“

 

 

Z uvedeného vyplýva, že demonštranti neprotestovali voči profesnej chybe doktora Fingerschnitta, ale voči skutočnosti, že Turkovi prsty vôbec prišil a neodrezal radšej niečo iné.

 

Pred hilpoltsteinskou nemocnicou a pred budovou Spolkovej komory nemeckých lekárov na námestí Herberta Lewina v Berlíne usporiadala turecká kultúrna organizácia DTIB a Türkisch-Islamische Union der Anstalt für Religion e.V. zhromaždenie sympatizantov s predavačom kebabu Ümitom Kahvecim. Účastníci žiadali nielen exemplárne potrestanie doktora Andreasa Fingerschnitta, ale aj zásadnú reformu nemeckého zdravotníctva, ktoré vraj diskriminuje tureckú menšinu. Nižšie uvádzame v preklade texty niektorých transparentov, ktoré demonštranti niesli:

 

„Ako teraz Ümit luskne prstami, keď bude chcieť privolať manželku?“

„Prečo dostávajú Turci v Nemecku druhotriednu lekársku starostlivosť?“

„STOP používaniu protiislamských prasacích xenotransplantátov v humánnej medicíne.“

 

 

[1] Tešil sa, že na dôchodku sa bude venovať svojej zbierke záhradných trpaslíkov oblečených v typických kožených bavorských nohaviciach – lederhose.

[2] Zhodou okolností priezvisko doktora Andreasa Fingerschnitta v doslovnom preklade znamená čosi ako rezanie alebo amputácia prsta.

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2134017x
Priemerná čítanosť článkov: 3599x

Autor blogu

Kategórie