Založ si blog

Silvestrovské lampióny – 3. pokračovanie (stav po 93 dňoch)

Čas plynie ako voda…. od Silvestra prešli už tri mesiace – presne 93 dní.

Žiaden z úradov, na ktoré som sa v súvislosti so znečisťovaním prostredia tzv. lampiónmi šťastia obrátil, sa mi už viac neozval. Ako vidno z nižšie uverejnených fotiek, predajcami sľubovaný rozpad lampiónov „za pár dní“ sa stále nekoná. Lampióny akurát stratili pôvodnú farbu a už len na máloktorom sa dá určiť pôvodný odtieň. Takže to vlastne vyzerá akoby som veľakrát nafotil jeden a ten istý kus. Žiaľ, pravda je taká, že každá fotografia je iný lampión!

V súvislosti s nadchádzajúcimi Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji sa teraz často hovorí o tom, aká je Bratislava špinavá, aká to bude hanba… Píše sa o tom, ako to riešiť. V podchode na Trnavskom mýte sa budú stavať nejaké kulisy, okolie stanice sa vraj vyčistí, primátor Ftáčnik vyzýva obyvateľov Bratislavy, aby sa zúčastnili brigády, ktorá by pomohla Bratislavu očistiť.

Nuž neviem ako tá brigáda dopadne, dnešní mladí a vôbec dnešní ľudia sú už iní. Do brigád sa podľa mňa nepohrnú. Ukázalo sa, že 22 rokov kapitalizmu, nevyriešilo všetko to, čo nám sľubovali. V meste je stále špina, ba myslím si, že jej je ešte omnoho viac ako za minulého režimu. Nemám nič proti primátorovi Ftáčnikovi (ba naopak, volil som ho), ale pripadá mi smiešne vyzývať na účasť na očisťovacej brigáde časť poriadkumilovných Bratislavčanov, pričom druhej časti ľahostajných dovolíme aj pomocou tzv. lampiónov šťastia Bratislavu znečisťovať.

Voľakedajšie nenávidené brigády v rámci Akcie Z mali svoj zmysel aj efekt, dnes v brigády neverím. Uplynulé dva dni som síce videl okolo budovy nového Národného divadla s igelitovým vrecom v ruke zbierať nečistoty akéhosi bezdomovecky vyzerajúceho človeka, ale ako vidno na posledných dvoch fotkách, bordel v najtesnejšej blízkosti národnej kultúrnej ustanovizne je prítomný stále.

Na záver malá anketa:

Myslíte si, že mnou sledované lampióny šťastia vydržia viac-menej neporušené až do nasledujúceho Silvestra?

1. – áno

2. – nie

Správa o ceste do Ruska – 10/10

20.07.2024

Keďže sme dnešný deň strávili oddelene a kľúč od ubytovania sme mali len jeden, dohodli sme sa, že sa večer stretneme v pouličnej reštaurácii oproti nášmu ubytovaniu. Prišiel som prvý, Ľubka tam ešte nebola. Objednal som si pivo a pozoroval traktor s cisternou a chlapa s wapkou, ktorý umýval tlakom vody chodník a okraje cesty. Nie som si celkom istý zmyslom tohto [...]

Správa o ceste do Ruska – 9/10

19.07.2024

Na druhý deň sme sa s Ľubkou rozdelili. Ja som chcel vidieť námorné múzeum v Kronštadte, ona skôr obchody. Najskôr sme však zašli na spoločné raňajky do sympatickej „raňajkárne“. Výber pečív, koláčov, zákuskov a nápojov tu bol veľmi bohatý. Lúskali sme nápisy v azbuke na vývesnej tabuli a viacerým ruským názvom sme nerozumeli. Ochotná predavačka sa nám [...]

Správa o ceste do Ruska – 8/10

17.07.2024

Dnes som dal Ľubke na výber, buď návšteva letnej rezidencie ruských imperátorov v Carskom sele, kde v Katarínskom paláci sa nachádza známa Jantarová komnata alebo návšteva honosnej rezidencie ruských cárov na brehu Fínskeho zálivu Peterhof. Obe lokality sú už trochu vzdialenejšie (cca 30 km) z centra Petrohradu a okrem mestskej dopravy treba použiť aj maršrutku. Ľuba [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 613
Celková čítanosť: 2214743x
Priemerná čítanosť článkov: 3613x

Autor blogu

Kategórie