Založ si blog

Ostrov nádejí – 11. pokračovanie

 

23. júl 2015

Vláda v Oslo na protest proti neochote slovenského premiéra stretnúť sa s nórskym veľvyslancom, povolala Larsa Ronningsbakkena do vlasti na konzultácie.

Ronningsbakken nebol z toho celkom nadšený, pretože život na Slovensku bol pre neho síce nudný a jednotvárny, ale alkohol tu bol kvalitný a rozmanitý a na rozdiel od prohibičného Nórska najmä lacný.

Necelú hodinu po medializovanom odlete nórskeho veľvyslanca, šéf Úradu vlády telefonicky oznámil nórskemu veľvyslanectvu, že premiér napriek bolestiam tenisového lakťa je pripravený o dvadsať minút veľvyslanca prijať. Keďže pán Ronningsbakken letel bežnou komerčnou linkou a v tej chvíli sa nachádzal kdesi vo vzdušnom priestore Dánska, nebolo možné ani s pomocou nadprirodzených síl termín stretnutia stihnúť.

 

24. júl 2015

Na námestí SNP v Bratislave sa okolo obeda zišlo veľké (ako zdôraznil denník naklonený opozícii) zhromaždenie členov Spoločnosti nórsko–slovenského priateľstva, aby protestovali proti narúšaniu dobrých vzťahov medzi oboma krajinami. Všetky tri protestujúce ženy (väčšina z nich – to znamená dve – boli milenkami nórskych manažérov žiarskej hlinikárne) si neďaleko sochy partizána postavili stan, v ktorom chceli začať protestnú hladovku a držať ju dovtedy, kým sa predseda slovenskej vlády nestretne s nórskym veľvyslancom, či iným oficiálnym predstaviteľom Nórska.

Odvážne ženy vstúpili do hladovky presne o 12,30 a napriek naliehaniu okoloidúcich, napriek argumentom, že si zničia zdravie, odhodlané demonštrantky držali protestnú hladovku približne do tretej popoludní. Potom náhle zistili, že v neďalekej cukrárni dostali čerstvé špice plnené francúzskym krémom.

 

25. júl 2015

Nórsky minister zahraničných vecí po konzultácii s veľvyslancom Ronningsbakkenom pre nórsku tlačovú agentúru Norsk Telegrambyrå vyjadril poľutovanie, že tradične dobré vzťahy medzi oboma krajinami sa kazia pre neochotu premiéra slovenskej vlády stretnúť sa s predstaviteľom Nórskeho kráľovstva a pre chýry o slovenských záujmoch v nórskych dŕžavách v Arktíde, ktoré sa zo slovenskej strany nikto nesnaží vyvrátiť.

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2100837x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie