Založ si blog

Ako Putin rafinovane zastrašoval Merkelovú

 

Ruský prezident Vladimír Putin, okrem iných psov vlastnil aj sučku labradorského retrievra Konni. V nasledujúcich riadkoch ponúkam krátku ukážku z textu mojej novej knihy, ktorá práve prichádza na pulty kníhkupectiev:

 

„…Konni sprevádzala Putina aj na stretnutiach s viacerými svetovými politikmi. Bieloruský prezident Alexander Lukašenko sa s Konni (a teda aj Putinom) stretol v Soči dvakrát. Následne vyhlásil, že považuje Konni za svojho priateľa. Keď sa však pokúsil privolať ju, labradorka sa na neho zvysoka vykašľala a na jeho povely reagovala ostentatívnym zívaním.

Konni zasiahla svojim spôsobom aj do dôležitých medzinárodných rokovaní medzi Ruskom a ďalšími krajinami.

Raz, keď sa Vladimir Putin stretol s Angelou Merkelovou, Konni až príliš často chodila nemeckú kancelárku oňuchávať. Na nemeckú kancelárku to pôsobilo rušivo a vyvolalo to v nej strach. (Angela Merkelová má zo psov panický strach. Jeho prapôvod možno vystopovať v roku 1995. Vtedy sa vracala z cyklistického výletu a pohrýzol ju susedov poľovnícky pes. Dnes, keď je nemeckou kancelárkou, pracovníci jej úradu budúcich hostiteľov upozorňujú, že tam, kde vstúpi jej noha, psy by nemali byť. Je vysoko pravdepodobné, že o tom informovali aj kanceláriu ruského prezidenta Vladimira Putina.)

Putin musel psa pripnúť na vôdzku a ubezpečiť Merkelovú, že jeho pes nehryzie. Zlé jazyky tvrdia, že Putin vedel o kancelárkinom strachu zo psov a úmyselne využil Konni na zneistenie političky počas rokovania.

Inokedy, keď zas americký prezident George W. Bush navštívil Putinovo bydlisko v Novoogarjove, Konni prišla pozdraviť  vodcov oboch veľmocí. Putin vtedy údajne utrúsil na Bushovu adresu, či skôr na adresu jeho škótskeho teriéra, že „Konni je väčšia, tvrdšia, silnejšia, rýchlejšia a keď treba aj zlostnejšia ako Barney“.

Nebol to práve najlepší začiatok rokovania, ale kanadský predseda vlády Stephen Harper neskôr Bushovi sucho nadškrtol: „Máš šťastie, že ti ukázal len svojho psa!“

Harper bol pravdepodobne dobre informovaný o tom, že Putin vlastní aj krokodíla a ussurijského tigra…“

 

Kniha s názvom Najlepší priateľ Hitlera alebo o psoch známych majiteľov hovorí o cca 200 osobnostiach (súčasných i historických, zahraničných aj domácich) z oblasti politiky, kultúry, vedy, športu…, ktoré vlastnili psa. Rozpráva o ich vzťahu k nim a o historkách, ktoré so psami zažili.

 Najlepsi priatel Hitlera-polep

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120940x
Priemerná čítanosť článkov: 3583x

Autor blogu

Kategórie