Založ si blog

Socialisti. sk – konečne v TV debate

Vo včerajšej diskusnej relácie na TA3 sa zúčastnili podpredsedníčka Demokratickej strany Kiššová, predseda Kresťanskodemokratického hnutia Hlina, šéf novej strany Dobrá voľba Drucker a Eduard Chmelár, predseda strany Socialisti.sk. Nuž nebudem tu rozoberať kto, čo povedal. Poviem len výsledný dojem – a ten vyznel akoby išlo o stretnutie troch verklikárov (Kiššová, Hlina, Drucker) s majstrom organistom, ktorý dokonale ovláda píšťaly, registre, vzdušnice, mechy takého zložitého hudobného nástroja akým je organ.

Verklikári hrali stále to svoje, čo tu počúvame už 30 rokov (treba vymeniť skorumpovaných politikov a zvoliť slušných, zlepšiť zákony, ozdraviť súdnictvo, ale nikto nepovedal, že zlý je systém, že ak by došlo na ich slová, vymenia len jedných oligarchov za druhých a všetko pokračuje ďalej). Jedine Chmelár povedal to, čo už dávno vie každý prostý človek: „Tak, ako postihujeme zločiny fašizmu, zločiny komunizmu, mali by sme už začať postihovať aj zločiny kapitalizmu. Čas je zrelý na revolúciu.“

Na rozdiel od ostatných navrhol aj niekoľko konkrétnych radikálnych riešení, napr. zrušiť všetky zdravotné poisťovne, cez ktoré najmä Penta, ale aj iní vyciciavajú peniaze a nahradiť ich priamym financovaním zdravotníctva zo štátneho rozpočtu bez zbytočného poisťovňového medzičlánku. Komická bola Druckerova reakcia, keď mu E. Chmelár povedal, že aj za ním stojí oligarcha (Brhel). Popohyboval obočím ako to vedel robiť len Loius de Funes a žiadal dôkazy.

Chmelár to nestihol povedať, poviem to za neho.

Druckerova strana Dobrá voľba aj Chmelárovi Sicialisti.sk vznikli na deň presne v ten istý čas. Slovensko je však masívne oblepené Druckerovými bilbordami. Nikde som nevidel ani jeden Chmelárov.

Prečo asi?

Kto, kde a ako v jednej začínajúcej strane so zopár členmi dokázal zohnať milióny a v druhej nie? Žeby tí druhí (Socialisti.sk) boli neschopnejší? Alebo len čestní? Osobne budem voliť radšej čestných ako takýchto schopákov.

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2100521x
Priemerná čítanosť článkov: 3578x

Autor blogu

Kategórie