Založ si blog

Je čas na nový pozývací list?

To, čo sa deje v parlamente je nehorázne!

Môžem mať výhrady k navyšovaniu penzií a detských prídavkov tesne pred voľbami aké chcem, tu ide o čosi iné!

Ide o Istanbulský dohovor, ktorý parlament už dvakrát odmietol!

Zvýšenie penzií a detských prídavkov by mohla Čaputová hneď vzápätí vetovať a vrátiť do parlamentu (takže opozícia môže byť pokojná), ale uznesenie ktorým by NRSR odmietla pozitívne stanovisko vlády k Istanbulskému protokolu by už prezidentka musela splniť! Preto progresívna banda bude v rozpore s rokovacím poriadkom a elementárnymi zásadami demokracie blokovať parlament až do volieb.

Vasiľ Biľak by povedal, že v krajine začala kontrarevolúcia. A napísal by pozývací list. Lenže komu napísať pozývací list dnes?

Azda len Islandu, ktorý má najstarší parlament na svete (od roku 930!) a teda bohatú parlamentnú demokratickú tradíciu. Islanďania by Poliačika, Beblavého a spol. vedeli poučiť o tom, čo je to parlamentná demokracia. Problém je, že Island nemá armádu, takže sem nemá kto prísť zakročiť.

Možno by stačilo, keby Danko pozval z ulice dvojicu hliadkujúcich policajtov… A bolo by po kontrarevolúcii.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2118836x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie