Založ si blog

O tanečníkoch v Matovičovej vláde

Posledné dva kroky Matovičovej vlády musia otvoriť oči aj posledným členom sekty Svedkov Matelkových a na nohy postaviť, resp. do ulíc vyhnať všetkých ostatných.

Mám na mysli Matovičovo stanovisko ku kauze Kollárovej diplomovej práce a vyhlásenie ministra zahraničných vecí Korčoka, že Slovenská republika, uznáva Juana Guaidóa za legitímneho dočasného prezidenta Venezuelskej bolívarovskej republiky.

V kauze Kollárovej diplomovej práce sa síce strana Za ľudí aj SAS-ka trochu vzpiera, ale výsledok je jasný už teraz – Kollár ostane šéfom parlamentu a aj koalícia ostane zachovaná.

V Korčokovej kauze ide o bezprecedentný krok, ktorý by si zaslúžil okamžité odvolanie ministra zahraničných vecí. Korčok vyhlásil, že ide o jeho osobné rozhodnutie, ktoré vláde iba oznámil. Čiže Matovičovi brnkol po nose a pán premiér „statočne“ to brnknutie ustál.

Nie je mojim cieľom v tomto texte vysvetľovať, prečo Juan Guaidó nemôže byť legitímnym venezuelským prezidentom a prečo ním, napriek mnohým možným kritikám, je stále Nicolás Maduro. A nie je mojim cieľom ani písať o tom, prečo je Maduro pre USA zlý a prečo Guaidó dobrý – každý vie, že ide o „demokraciu“. A synonymum slova „demokracia“ je v USA slovo „ropa“.

Chcem písať o inom probléme – našom, slovenskom.

Podľa čl. 119 Ústavy Slovenskej republiky, písm. i o zásadných otázkach vnútornej a zahraničnej politiky rozhoduje vláda v zbore!

Pán minister Korčok nielenže porušil ústavu, ale dôsledne koná podľa nôt dodaných zo Spojených štátov a pracuje proti záujmom Slovenskej republiky. Čo bude nasledovať po tomto? Môžeme to úspešne tušiť – uznanie Kosova, schválenie obrannej dohody s USA a zriadenie amerických základní na Slovensku so stálou vojenskou prítomnosťou americkej armády.

Konanie tejto vlády sa veľmi približuje konaniu prednovembrových komunistických vlád, už chýbajú len zvrchu organizované podpisové akcie robotníkov schvaľujúce Korčokove kroky!

Pred budovou Markízy už týždeň kempujú akýsi protestujúci (viď. foto) Chvíľu som sa pri nich pristavil a porozprával. Mnohé myšlienky majú dobré a iné zas svedčia o tom, že nechápu ako funguje moc v dnešnom svete. Veľa cieľov, žiadne riešenia. Sú to takí neškodní, vcelku sympatickí exoti. Nebolo by však načase, aby sa organizovania protestov proti nehoráznym nekompetentným krokom tejto vlády ujali uznávané a relevantné osobnosti?

Franz Kafka svojho času povedal:

„Múdri kráčajú životom vyrovnaným krokom a ostatní okolo nich tancujú dobové tance.“

Tanečníkov tu máme mrte a Korček, Klus a Naď sú hlavní choreografi.

Nemali by sa konečne ozvať tí múdri a začať konať?

 

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2121976x
Priemerná čítanosť článkov: 3584x

Autor blogu

Kategórie