Založ si blog

Príručka samovraha – 25. časť

(text je zaopatrený poznámkami pod čiarou, ktoré sa nachádzajú na konci článku)

Záujemcovia o skok zo stromu by ten najvyšší na Slovensku našli v Dobročskom pralese pri Čiernom Balogu. Teda za predpokladu, že by ho našli. 58-metrová jedľa biela vraj nie je nijako označená. I keď.. ak je naozaj biela….?

Ak by ste chceli zakončiť svoj život skokom z najvyššieho stromu na svete, nebude to jednoduché. Strom – vždyzelená sekvoja známa pod názvom Hyperion sequoia rastie v Národnom parku Redwood, v Kalifornii, v USA.

Na vycestovanie do Spojených štátov síce už nepotrebujete vízum, ale aj tam vám vstup môže zamietnuť imigračný pracovník (Customs and Border Protection) na letisku či v prístave.

Ak sa voláte napríklad Albert Kajdák (a priatelia vás dôverne oslovujú Ali), je takmer isté, že vás na územie Spojených štátov nevpustia. Imigračným úradníkom bude vaše meno znieť ako názov istej teroristickej organizácie. Vpustiť vás však nemusia ani keď sa budete volať Ján Mrkvička. Ako im toto meno bude znieť nevieme, ale je veľký predpoklad, že tiež ako AlKáida. Rovnako ako ktorékoľvek z 185 288 priezvisk evidovaných v roku 2003 na Slovensku.

 

Skok v kameňolome je pomerne bezpečný spôsob skoncovania so životom. Ak si vyberiete lom, v ktorom sa už neťaží, malo by to byť bez problémov. Také lokality nebývajú oplotené a tvrdý skalný povrch pri dopade zaručuje účinnú realizáciu vášho zámeru.

Horšie to bude, ak v blízkosti svojho bydliska nemáte opustený, ale len aktívny kameňolom. Takáto prevádzka býva oplotená, ba dokonca strážená. Ak by ste sa do areálu predsa len dostali, rátajte s tým, že ak prídete v nevhodný okamih váš posledný pád smerom kolmo dolu sa môže nečakane a neplánovane zmeniť smer o 180 stupňov[1].

 

Skok zo stožiaru nie je zlý nápad, ale zase ide o to, aký stožiar zvolíte. Ak si vyberiete stĺp pouličného osvetlenia a na základnej škole ste na hodinách telesnej výchovy pri šplhu po železnej tyči neexcelovali, je takmer isté, že nebudete úspešný. Iba ak by ste si zohnali vysokozdvižnú plošinu a na vrchol ste sa dostali pomocou nej.

Ak ste si zvolili stožiar vysokého napätia, dôrazne vás žiadame, dávajte si pozor a nedotýkajte sa drôtov tam bzučiacich – mohlo by sa stať, že skokanský zámer vám prekazí iná poľutovaniahodná udalosť.

Veľké pochopenie pre samovrahov špecializujúcich sa na skok zo stožiara prejavil bývalý predseda Národnej rady SR Andrej Danko, ktorý dal pred budovou parlamentu postaviť 30 metrový vlajkový stožiar. A potom vraj politici nemajú pochopenie pre potreby prostého ľudu…

 

Skok zo železničného viaduktu bol populárny v minulosti, keď ešte norma neprikazovala budovať na nadchodoch ochranné siete. Skok zo železničného viaduktu a z diaľničného nadjazdu možno kombinovať so skokom pod prichádzajúci dopravný prostriedok – jazykom reklamných manažérov to máte „dva v jednom“.

Ak by ste sa rozhodli skákať z niektorého z dunajských mostov, dobre zvážte, či použijete metódu „dva v jednom“. Ak popod most bude práve plávať výletná loď a vy dopadnete presne do ležadla rozprestretého na hornej palube, jediné nebezpečenstvo ktoré vám hrozí, je, že si vás osvojí a skrotí nejaká bohatá nemecká dôchodkyňa oddávajúca sa relaxačnej plavbe k ústiu európskeho veľtoku.

V minulosti bol veľmi populárny napríklad skok z Eifelovky, či z Nuselského mosta v Prahe. Bratislavský Starý most zas preslávil český spevák Jiří Schelinger.

[1] Ak do kameňolomu vkročíte v momente odpalu skalného masívu semtexom.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2125124x
Priemerná čítanosť článkov: 3590x

Autor blogu

Kategórie