Založ si blog

Príručka samovraha – 24. časť

Pre úspešný samovražedný skok plne postačuje bežný štrnásťposchodový sídliskový panelák. Výhodou je, ak bývate na štrnástom. Nemusíte zháňať vhodný dom a zabezpečovať si prístup doň. Samozrejme, ak skáčete z vlastného domu, nezabudnite počas pádu pozdraviť všetkých spodných susedov fajčiacich na balkónoch, ale začínať s nimi dlhší rozhovor sa neodporúča.

Adepti samovraždy, ktorí toľko šťastia nemajú a bývajú na prízemí, či prvom poschodí, alebo je ich dom príliš nízky, budú musieť hľadať vyhovujúcu budovu niekde inde. A to môže byť problém. V dnešných časoch, keď sa po našich mestách potulujú hordy spoluobčanov vyznačujúcich sa silným environmentálnym cítením, odnášajúcich do zberu čokoľvek kovové a najmä medené, na väčšine obytných domov si obyvatelia udržiavajú funkčné zamykacie systémy.

Dnu sa nedá len tak dostať.

Ak sa chcete dostať do domu za účelom skoku z najvyššieho poschodia budete si musieť zaobstarať poštársku uniformu, inštalatérsku tašku, alebo sanitku, aby ste sa mohli vydávať za človeka prichádzajúceho poskytnúť komusi svoju neodkladnú odbornú službu. Len tak vás pustia dnu!

Ženy, ktoré by sa chceli do domu dostať pod zámienkou poskytnutia neodkladnej eskortnej služby odeté ako call girl (v miniatúrnej sukničke viac odhaľujúcej ako zahaľujúcej, v sieťovaných pančuškách s vytŕčajúcim podväzkovým pásom, hlbokým dekoltom a provokatívne vymaľované) sa nemôžu čudovať, ak ich do domu nevpustia.

Našťastie v každom dome sú aj takí, ktorí k zamykaniu vchodovej brány nepristupujú s takou zodpovednosťou. Neuvedomujú si, že zvlášť v časoch hospodárskej krízy, sa počty bezdomovcov a spoluobčanov zberajúcich kovové súčiastky budú len zvyšovať. Takí si to uvedomia, až keď jedného dňa nastúpia do výťahu a ocitnú sa na dne výťahovej šachty, pretože kabínka bude v zberných surovinách.

Ale vďaka za nezodpovedných obyvateľov domu! Pustia vás dnu bez otázok a vy sa môžete vydať na štrnáste (pravda za predpokladu, že výťahová kabínka je stále na mieste). Ďalšou prekážkou vo vašom zámere by mohol byť pokazený výťah. Rátať by ste mali aj s možnosťou, že sa zaseknete niekde na medziposchodí. Na každých výťahových dverách je síce odkaz na servisnú firmu, ktorá vraj príde zachrániť uviaznutého človeka do hodiny, ale spoliehať sa na to? S promptnosťou výťahových služieb je to všelijaké… Spomeňte si len na nedávny prípad z Jungmannovej ulice v Petržalke. Po príchode výťahovej služby jej pracovníci našli v kabíne telo, po obhliadke ktorého policajný patológ stanovil čas smrti na dobu približne pred dvomi mesiacmi – teda v čase prvého nahlásenia poruchy výťahu.

Ak uviaznete vo výťahu, váš plán skončiť život skokom zo strechy sa razom zrúti ako domček z karát. O život sa síce dá prísť aj v zrútenom dome, ale určite nie v tom z karát. Medzi jednotlivými volaniami o pomoc môžete síce operatívne hľadať náhradné riešenie, ale povedzme si na rovinu – čo sa stane s človekom ktorý sa neúspešne pokúsi o samovraždu? Odvlečú ho do psychiatrického zariadenia a umiestnia ho do vyčalúnenej miestnosti, v ktorej nie je vôbec nič. Lekári majú istotu, že si tam nemôže akýmkoľvek spôsobom ublížiť. Výťahová kabína je obdoba takejto miestnosti. Ak uviaznete vo výťahu, uviazli ste v pasci, v ktorej nie je nič, čím by ste sa mohli zabiť (zúfalci, ktorí odmontujú valcovité tlačidlá poschodí a napchajú si ich do nosových otvorov za účelom jeho znepriechodnenia a teda zábrany prístupu vzduchu – sú smiešni. Nos tlačidlami možno utesnia, ale na utesnenie úst vo výťahu nič vhodné nenájdu!) Dlhé čakanie na vyslobodenie z výťahu môže byť nebezpečné aj v tom, že si svoj samovražedný zámer rozmyslíte.

Samozrejme, človek, ktorého kroky vedie úmysel spáchať samovraždu skokom zo 14-poschodového paneláka sa na strechu môže dostať aj po schodoch. Ale nie každý je natoľko fyzicky zdatný, aby to zvládol. Pohyblivé schody v nákupných centrách nás dnes privykajú k lenivosti a kondícia obyvateľstva prudko klesá! Štrnásť poschodí je pre netrénovaného človeka dosť. Výstup po vlastných sa neodporúča ľuďom so srdcovou nedostatočnosťou alebo astmatikom. Mohli by niekde uprostred schodiska skolabovať a umrieť! Bol by to potupný koniec pre niekoho, kto mal iné ciele a zostal len na polceste k ich naplneniu.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2123704x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie