Založ si blog

Príručka samovraha – 33. časť

(v texte sa používajú poznámky pod čiarou, nachádzajú sa na konci článku)

Samovražda obesením.

Je to veľmi populárny spôsob odchodu zo sveta, vhodný aj pre začiatočníkov, pretože potrebné pomôcky (špagáty, laná, káble, drôty, opasky, pančušky…) sa povaľujú na každom kroku. Napriek tomu, že pri tomto type samovraždy možno improvizovať na sto spôsobov, znalci odporúčajú zadovážiť si vlastné novučičké lano určené len a len na tento akt.

Ak sa v inak zameraných príručkách často chlácholivo píše, že na veľkosti či dĺžke nezáleží, pri samovražde obesením naopak na dĺžke záleží. A veľmi. Ak skočíte zo stromu so slučkou na krku a lano bude dlhšie ako vzdialenosť konára od zeme, najťažšia ujma, ktorú si spôsobíte, bude špirálovitá zlomenina oboch holenných kostí a na to sa dnes už neumiera[1].

Rovnako príliš krátke lano vám neumožní vytvoriť dostatočne priestornú slučku, ktorú by ste si mohli prevliecť cez hlavu. Vešať sa za ktorúkoľvek inú časť tela s menším priemerom je neúčinné!

V histórii sa zvyklo odporúčať predovšetkým konopné lano.  Moderná doba však priniesla nové materiály a tak sa nebojme siahnuť aj po nich. Viac ako materiál a hrúbka lana, je dôležitá jeho pevnosť. Povraz by nemal byť pružný! Vešať sa na gume vytiahnutej z trenírok môžete pri didaktickej demonštrácii postupu v rámci kurzu mladých adeptov samovraždy, ale nie vtedy, keď sa vešiate naostro! Pôsobilo by dosť frustrujúco, keby ste po zoskočení zo stoličky dopadli na pevné nohy, guma medzi lustrovým hákom a hlavou by sa natiahla a vzápätí vám strelila do hlavy alebo v horšom prípade by ste sa na gume zostali komicky hojdať ako jarmočná opička pre deti.

Pri samovražde obesením možno použiť množstvo improvizácií. Ak manželke náhle zmizne z balkóna šnúra na bielizeň, môže sa v prvých okamihoch domnievať, že sa chystáte prekvapiť ju večer nejakými ľahšími sado-masochistickými sexuálnymi praktikami. Ak ju však nepriviažete o posteľ a nezmlátite bičíkom ani počas tretej noci uplynulej od zmiznutia šnúry, začne jej vŕtať hlavou, načo ste ju ukradli. Môžete síce chabo namietnuť (zvlášť, ak by to bolo v zime), že ste potrebovali roztiahnuť auto, ale ak si vaša blond manželka na ulici všimne, že rodinné auto nie je ani o trochu dlhšie, či širšie, vašim rozprávkam o rozťahovaní neuverí.

Skrátka, najlepšie je vlastné lano. Ale pozor! Nové, čerstvo kúpené lano môže byť menej ohybné a menej šmykľavé. Pred samotným úkonom sa odporúča naolejovať ho. Použite napr. značkové telové mlieko Skin-oil. Ním môžete natrieť nielen lano, ale aj vlastný krk. Ak chcete v prvom rade ušetriť, môžete natierať aj použitým motorovým olejom, ale aký zanecháte dojem so zababraným krkom si viete iste predstaviť. Nehovoriac o tom, že už aj bez motorového oleja výzor obesenca nie je nič také, čo by si človek hrdo vkladal do prezentačného fotobooku….

Ak sa chcete obesiť vo vlastnom byte na hák od lustra, vykonajte najprv prieskumné vrty do stropu. Obzvlášť v starších prvorepublikových bytoch sa často používali pod omietku slamené rohože a lustrový hák upevnený v takejto matérii by vás nemusel udržať. Len ak hák drží pevne, môžete sa vešať!

Ak bývate v byte sám, odporúča sa pred vykonaním činu otvoriť okno dokorán. Nie je isté kedy vás nájdu, a po určitom čase by kvalita ovzdušia v byte mohla úplne iná, než po akú cestujú pľúciari do Tatranskej Polianky či Vyšných Hágov.

Ak nebývate sám, odporúča sa na vchodové dvere upevniť lístoček, aby navracajúci sa, nič netušiaci členovia rodiny neutrpeli pri nečakanom pohľade šok, či inú ujmu na zdraví. Text na lístočku by nikdy nemal byť šokujúco jednoznačný:

 

Obesil som sa.

 

Oznam by mal len naznačovať, aby sa členovia rodiny mohli pripraviť, že na dverami nájdu visieť telo. Zopár návrhov odporúčaných znení pripájame, ale vlastnej tvorivosti sa medze nekladú:

 

Som doma, ale nemôžem otvoriť

 

alebo

 

Nešiel som na nákupy, lebo som doma ostal visieť bez prostriedkov

 

alebo

 

Vstupujte do bytu opatrne, niečo visí vo vzduchu

 

alebo

 

Všimni si, ako na mne ten nový oblek, čo si mi včera kúpila, visí

 

alebo

 

Mračná dnes visia nízko nad mestom. Pridal som sa k nim 

 

 

[1] Teda za predpokladu, že sa budete liečiť doma a nezvolíte liečbu nemocničnú.

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2124455x
Priemerná čítanosť článkov: 3589x

Autor blogu

Kategórie