Založ si blog

Príručka samovraha – 38. časť

Samovražda plynom

(v texte sú použité poznámky pod čiarou, nachádzajú sa na konci článku)

Predsa len ešte spomenieme jeden klasický spôsob otravy a tou je otrava kysličníkom uhoľnatým. Najľahšie dostupným kysličníkom uhoľnatým je smog. Z tohto pohľadu je vhodné, aby sa samovrah vydal na celodennú prechádzku po centre hlavného mesta niektorej rozvojovej krajiny[1], kde jazdí naozaj všetko, čo má kolesá, kde sa nehľadí na Euro I – VI. normy a kde vás už po desiatich minútach rozbolí hlava ako Matoviča z plošného testovania…

Treba si však uvedomiť, že ani v týchto mestách koncentrácia CO v ovzduší nie je dostatočná na rýchle úmrtie a jediným výsledkom bude, že sa vrátite do hotela s bolesťou hlavy, akú pocítil v šesťdesiatom piatom Sonny Liston hneď v 1. kole po knokaute od Cassiusa Claya. Navyše sa do hotela vrátite s červenými štípajúcimi očami, aké majú na fotografiách obete bhópalskej priemyslovej katastrofy z roku 1984 a s kašľom Jiřího Wolkra zo záverečnej fázy jeho pobytu v Tatranskej Polianke.

Klasický a rokmi overený spôsob, ako sa otráviť kysličníkom uhoľnatým je zavrieť sa v utesnenej garáži a naštartovať motor.

 

POZOR!

  • Dôrazne upozorňujeme majiteľov elektromobilov, že budú výsledkom sklamaní!

 

Táto metóda funguje len u majiteľov áut so spaľovacím motorom. A u majiteľom malých garáží! Ak ste vlastníkom nadnárodnej finančnej korporácie a vaša garáž je príliš rozľahlá[2], je lepšie nasadiť na výfuk hadicu a zaviesť ju priamo do kabíny auta[3]. Hadicou zavedenou do kabíny auta priebeh samovraždy značne urýchlite. Metóda má vysokú účinnosť, pravda, za predpokladu, že vás niekto predčasne neobjaví a nezachráni. Pozor teda na ľudí, ktorí majú veľký sklon k zachraňovaniu života! Sú to všelijakí tí ochranári, altruisti, náboženskí fanatici a niekedy dokonca aj lekári a sestričky! Vyhýbajte sa im ako čert krížu, ak chcete úspešne spáchať samovraždu!

A ak k tým záchranárskym typom ľudí sám patríte, dávajte si pozor – ľahko môže dôjsť k omylu! Vyzniete ako úplný hlupák, keď na vozidle s označením TAXI čakajúcom v zimnom období na stanovišti na zákazníka vylomíte dvere len preto, že sa v kabíne prevaľuje hustý dym – nemusí to byť vždy len kysličník uhoľnatý, možno si len taxikári z viacerých áut zosadli do jedného a zahrievajú sa cigaretou.

Na rozdiel od obesenia, kde na obeť vôbec nie je pekný pohľad a pracovníci pohrebnej služby majú čo robiť, aby ju narafičili a nalíčili do rakvy do podoby prezentovateľnej pozostalým, otrava kysličníkom uhoľnatým má tú výhodu, že „pohrebáci“ nemusia robiť nijaké aranžérske práce – v konečnom dôsledku ušetríte! Samovrahovia, ktorí sa otrávili kysličníkom uhoľnatým nadobudnú v tváričkách, ale aj inde po tele zdravú ružovú farbu, akoby sa celý deň prechádzali po bratislavskom lesoparku. Poetickejšie založení patológovia[4] dokonca tvrdia, že vaša pokožka nadobudne čerešňové zafarbenie. Spôsobené je to tým, že na krvné farbivo – hemoglobín sa kysličník uhoľnatý viaže 200 – 300 krát účinnejšie ako kyslík a hemoglobín sa mení na karboxyhemoblobín, ktorý má typickú červenú farbu.

 

[1] Cestovné kancelárie odporúčajú tématický zájazd po trase: Dillí, Káthmándú, Dháka, Jakarta, Bogota.

[2] Veď kam by ste inak umiestnili svoj Hummer, svoj Mercedes, svoje Ferrari, svoje Lamborghini, svoje Porsche, svoj Rolls-Royce, svoj Bentley, svoj…. a prečo vlastne chcete spáchať samovraždu?

[3] Ani luxusný a rozľahlý Mercedes-Benz S 600 Pullman nie je taký rozľahlý, aby ste ho pomerne rýchlo výfukovými plynmi nezaplnili.

[4] Nie je to oxymoron?

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2125037x
Priemerná čítanosť článkov: 3590x

Autor blogu

Kategórie