Založ si blog

Príručka samovraha – 43. časť

(V texte sú použité poznámky pod čiarou, ktoré sú na konci článku)

Ďalším finančne nenáročným, ba pre časy hospodárskej krízy priam predurčeným spôsobom samovraždy bez použitia pomôcok je samovražda vyhladovaním. Vzhľadom na nepatrný rozdiel medzi vládou stanovenou hranicou životného minima a medicínskymi kapacitami stanovenou hranicou nevyhnutného príjmu potravy potrebného pre zachovanie života, možno povedať, že vláda svojimi rozhodnutiami úspešne pracuje na postupnej genocíde väčšiny obyvateľstva. Treba teda rozlišovať:

 

  • samovraždu vyhladovaním z vlastného rozhodnutia
  • samovraždu vyhladovaním z vládneho rozhodnutia[1]

 

Výhodou tohto druhu samovraždy je skutočnosť, že ju možno spojiť s nejakým ušľachtilým cieľom, za ktorý svojou hladovkou budete bojovať[2]. Ak sa vám podarí doviesť ju do úspešného konca, je takmer isté, že sa stanete celospoločensky uznávaným mučeníkom, bojovníkom za správnu vec, na ktorého bude s úctou a vďakou spomínať história (pravda, za predpokladu, že nie ste vyšinutá ochranárka a cieľom vašej hladovky nebolo získať prísľub vlády na prijatie zákona na ochranu akváriových rybičiek pred akustickým smogom prichádzajúcim zo vzduchovacích prístrojov).

Samovražda vyhladovaním vyzerá na prvý pohľad jednoducho. Aj na druhý vyzerá tak, ale ten tretí pohľad v poradí nesmiete vrhnúť do nadžgatej chladničky, či špajze! Ak tam visí údený bôčik od starej matere z dediny a jeho vôňa pôsobí na vaše slinné žľazy podobne ako slzný plyn na očné žľazy demonštrantov, tak máte so samovraždou vyhladovaním vážny problém.

Ťažko sa pácha samovražda vyhladovaním:

  • kuchárom
  • mäsiarom
  • pekárom a vôbec všetkým profesiám, ktoré pri svojej práci musia ochutnávať[3]

 

Naopak, ľahko sa pácha samovražda vyhladovaním

  • ľuďom strateným uprostred púšte, či mora s miznúcou zásobou potravín
  • obetiam únosu, ktorým páchatelia prelepili ústa lepiacou páskou a zabudli ich odlepiť
  • ak sa voláte Mahatma Gandhí (mal na to know-how)
  • kirgizským väzňom, ktorí si začiatkom roka 2012 zašili ústa na protest proti neúnosným podmienkam v tamojších väzniciach
  • ľuďom postihnutých pásomnicou

 

Treba si povedať, že prvým krokom k samovražde vyhladovaním sú rôzne typy odtučňovacích diét. V bulvárnych médiách, ale aj v odborných časopisoch ich možno nájsť nespočetné množstvo.

Z tohto pohľadu možno konštatovať, že autor tejto príručky má skúsenosť aj s pokusom o samovraždu vyhladovaním. S príchodom jari, keď všetci zhadzujeme neforemné zimné oblečenie často zisťujeme, že to nepomohlo! Neforemnosť zostala! Tukové bunky sa na nás počas zimy nalepili ako sekundové lepidlo na prsty.

Mnohí sa zhrozia!

Povedia si, že s tým treba rýchlo niečo ROBIŤ!

a…

kúpia si o dve čísla väčšie gate!

 

Sú však aj takí, ktorí sa pokúsia schudnúť. Autor sám podobných jarných pokusov zažil už najmenej sto, nehovoriac o tých nejarných[4]. Dá sa povedať, že autor tejto príručky je chodiaca Encyklopédia chudnutia s ohmatanými somárskymi ušami. Päť rokov vegetariánstva autora presvedčilo nielen o tom, že aj človek živiaci sa výlučne rastlinnou potravou môže byť obézny, ale aj o jeho škodlivosti. Dr. Bukovský by s autorom tejto príručky iste nesúhlasil, ale povedzme si na rovinu, kto je dr. Bukovský? Je to medzi Pozemšťanov preniknuvší zákerný ufón, ktorý ich chce ovládnuť pomocou stravovacích návykov obvyklých na agresívnej planéte Vegetarion C3 sídliacej niekde v Mliečnej (samozrejme nízkotučnej 0,5%-nej) dráhe!

Autor týchto riadkov držal diétu bodovú, delenú aj očisťovaciu na báze ovocných štiav – črevo mu to vyprázdnilo, ale mozog sa zaplnil naliehavými myšlienkami: na slaninu, na ovarové ramienko, na klobásku, na HOCIČO PORIADNE!

Mesiac poctivo jedol chrómové tabletky odoberajúce údajne chuť na sladké a presne v tom istom období v neďalekej samoobsluhe museli zvýšiť objednávku šamrolí o 100%, pretože vedúca mala z autora tohto textu hrôzu už len, keď ho zbadala vchádzať do predajne. Ako keby uzrela žraloka z filmu Čeľuste, zameraného na šamrole. Autor netvrdí, že chrómové tablety na chudnutie nemajú efekt:

 

  1. zvýšia vám chuť na sladké (veď teraz predsa môžete!)
  2. po mesiaci máte v sebe toľko chrómu, že sa lesknete ako guľa bezpečnostného kovania na vchodových dverách.

 

Autor má za sebou aj pokus s tzv. tukožrútskou polievkou – patrí k dobrým móresom velebiť ju, aká je chuťovo príjemná. Iste, prvé dva dni sa to tvrdiť dá, potom vás začne napínať, už len keď niekto na opačnej strane zemegule, napr. v Austrálii, čo len pomyslí na slovo kapusta! Nemusí ho ani vysloviť! Nehovoriac o tom, že pri tejto diéte kade chodíte, tade z vás páchne ako zo Záhoráčkinho suda na trhovisku.

Ryžová diéta tiež nie je zlá (prvé dva dni), neskôr vám zalepí črevá tak, že o obnovenie ich priechodnosti sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť postarať zručný špecialista zameraný na brušnú chirurgiu.

Vzhľadom na to, čo autor všetko preskákal – trúfa si povedať, že samovražda vyhladovaním je ťažko uskutočniteľná a najmä

 

zdĺhavááá.

 

K úspešnému koncu sa nedopracujete skôr ako po 40 dňoch poctivej hladovky. Autor z vlastnej skúsenosti vie (raz dokázal držať absolútnu hladovku 3 dni!!!), že práve po troch dňoch sa vám žalúdok scvrkne a nepociťujete až taký hlad. Toto relatívne príjemné obdobie však trvá len dovtedy, kým nestratíte 20% váhy – potom nastanú ťažkosti: žalúdočné problémy, svalová slabosť, duševná neschopnosť… ďalej to tu nebudeme popisovať, pretože vás nečaká nič príjemné. Končí to degeneráciou srdcového svalu a jeho zlyhaním alebo banálnou infekciou, pretože vaša obranyschopnosť bude dávno v háji.

Ak má byť však tento text k čitateľovi úprimný, treba povedať, že hladovkárov odmietajúcich jedlo pod rôznou politickou zámienkou (ale nielen politickou!) sú síce plné noviny, ale nepoznám v modernej histórii ani jediný prípad, že by niekto z nich svoj čin dokonal.

A o tých dvoch prípadoch zo staroveku sa dočítate neskôr…

[1] Tomuto druhu samovraždy výrazne napomôžete, ak sa zúčastníte parlamentných volieb, nech už odovzdáte hlas komukoľvek.

[2] Napríklad za zrušenie platnosti príslovia – sýty hladnému neverí.

[3] Výnimku z tohto pravidla tvoria oficiálni ochutnávači jedál pripravených pre rôznych monarchov, prezidentov a iných vrcholných politikov (tzv. predjedači), ktorí majú výraznú predispozíciu skôr k náhodnej samovražde otrávením sa.

[4] Matematicky to vzhľadom na počet odžitých jarí autora akosi nevychádza, ale to nie je podstatné!

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2129472x
Priemerná čítanosť článkov: 3591x

Autor blogu

Kategórie