Založ si blog

Príručka samovraha – 44. časť

(v texte sú použité poznámky pod čiarou, ktoré sa nachádzajú na konci článku)

Keď sa už predchádzajúce riadky točili okolo hladovky, tak ďalší druh samovraždy vykonateľný bez použitia pomôcok závisí tentoraz nie od odopierania si jedla, ale práve naopak od jeho konzumácie.

Ide o to, že adept samovraždy sa prežerie. Začiatočná fáza takéhoto pokusu o odchod zo sveta môže byť celkom príjemná. S pribúdajúcim množstvom jedla v žalúdku sa lahodný pocit vytráca – drvivá väčšina čitateľov tento stav pozná z obdobia okolo Vianoc a z krátkeho výpredajového obdobia, keď sa hypermarkety potrebujú rýchlo zbaviť hoci vagónu nahnitých banánov a dávajú ich po tri centy za tonu.

Za veľmi systematickú príručku k samovražde spáchanej nadmernou konzumáciou jedla možno považovať kultový film s názvom Veľká žranica (La Grande Bouffe) s Marcellom Mastroiannnim, Michelom Piccolim, Philippom Noiretom a Ugom Tognazzim v hlavných úlohách. V časoch hospodárskej krízy, keď mnoho ľudí nemá ani na kôrku suchého chleba, však takýto spôsob samovraždy môže byť ťažšie dostupný. Ak nemáte dostatok prostriedkov na usporiadanie veľkej žranice a na nákup dostatočného množstva kvalitatívne vyhovujúcich požívatín[1] pokúste sa votrieť na:

  • predvolebný míting najsilnejšej politickej strany[2]
  • na reklamnú akciu farmaceutickej firmy predstavujúcej lekárnikom a doktorom novinku na trhu liečiv
  • na východniarsku svadbu[3]
  • alebo aspoň opakovane sa postaviť do radu vo výdajni teplej polievky Armády spásy

 

Tam všade sa poskytuje jedlo zdarma…

Táto metóda samovraždy je však trochu zradná. Ak ste gurmán, labužník, maškrtník a radi jete a pritom vôbec nechcete predčasne odísť z tohto sveta, mali by ste si uvedomiť, že po istom stupni prežrania sa, môžete zhasnúť ako svieca načisto neplánovane. Odstrašujúcim príkladom je postava slovenských dejín – kráľ Ján Zápoľský, ktorý panoval v rokoch 1526 – 1540.

Po smrti kráľa Ľudovíta II. zvolili a korunovali 11. novembra 1526 v Stoličnom Belehrade za uhorského kráľa práve jeho[4]. O štrnásť rokov neskôr, v júli 1540, sa v Šebeši na oslavách narodenín svojho prvorodeného syna kráľ Ján Zápoľský tak prežral, že ho porazilo. Pochovali ho v Stoličnom Belehrade.

[1] čiže v podstate všetkého, čo nepochádza z Poľska

[2] iste bude guláš…

[3] Bude vás tam toľko, že jeden hladný krk navyše si nikto nevšimne.

[4] O rok neskôr v Bratislave zvolili a neskôr 3. novembra 1527 korunovali za uhorského kráľa aj arciknieža Ferdinanda. Oboch korunoval nitriansky biskup Štefan Podmanický a nebolo mu nič čudné.  Založili tak tradíciu, že na Slovensku je z nepochopiteľného dôvodu všetko dvojmo  – napr. dve súťaže krásy o Miss, dve spisovateľské organizácie, dvojo učiteľských odborových organizácií, dve tajné služby, dvaja uhorskí králi zároveň…

Ach to zlé, zlé Russko. ..

27.03.2024

Smeru a aj prezidentskému kandidátovi Pellegrinimu opozícia a médiá vyčítajú, že sú vraj proruskí. Nuž na úvod si povedzme, že vo svete vždy jestvovali, jestvujú a asi aj budú jestvovať veľmoci. A tie vždy mali svoje veľmocenské záujmy. Menšie štáty sa im niekedy viac, inokedy menej podriaďujú. Ako som už napísal v jednom z predchádzajúcich článkov – [...]

Slovakia first, či last?

25.03.2024

Admin bez vysvetlenia zrušil tento môj príspevok, tak ho dávam znovu… Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku [...]

Slovakia first, či last?

24.03.2024

Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota na Hviezdoslavovom námestí v roku 2014 vybrali za prezidenta proamerického A. Kisku (momentálne zatiaľ neprávoplatne odsúdeného), Ak nám marketingové agentúry a ľudia spoza plota v roku 2019 vybrali za prezidentku proamerickú porušovateľku Ústavy Z. Čaputovú a napriek tomu veľké množstvo ľudí v roku 2024 aj do tretice [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 587
Celková čítanosť: 2100728x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie