Založ si blog

Chceme mier!

Slovensko a Európa fungujú úplne proti zmyslu demokracie a v rozpore s prijatými zákonmi a ústavami. Odkedy kdekoľvek na svete jestvuje republikánska forma vlády resp. parlamentarizmus, tak všade je nad slnko jasnejšie, že parlament je ten, kto plní kontrolnú funkciu a vláda je výkonný orgán, ktorý pod kontrolnú funkciu parlamentu spadá. Na Slovensku je to ešte obzvlášť potencované tým, že vláde vyslovil parlament nedôveru a teda taká vláda môže do volieb len kúriť a svietiť a nerozhodovať o zásadných veciach, akou určite je zatiahnutie krajiny do vojny.

Neoliberálny svet európskych vlád, do ktorých sa dostali tragikomické figúrky bez empatie, znalostí, diplomov a skúseností si však uzurpuje práva, ktoré nemá!

Keď nemecký parlament požiadal svoju vládu, aby mu poskytla výsledky vyšetrovania sabotáže na plynovode Nord Stream, vláda poslancom povedala, že im ich nemôže poskytnúť, lebo ide o chúlostivé informácie. Chápem – pre tých, čo si želajú vojnu s Ruskom a potrebujú v jej prospech manipulovať verejnosť, je informácia o tom, že plynovod vyhodili do vzduchu nie Rusi, ale Amíci s Britmi chúlostivou záležitosťou. Lenže, v prvom rade by malo ísť o pravdu!

Keď sa slovenský parlament zíde, aby rokoval o poslaní, či neposlaní stíhačiek na Ukrajinu, čo by sme urobili ako prvá a jediná krajina na svete a Rusi by to chápali, ako naše priame zapojenie do vojny, tak odvolaný(!) minister obrany zavolá predsedovi parlamentu a prikáže mu, aby schôdzu zrušil! A poslušný exmafián na čele parlamentu príkaz poslušne vykoná. Akým právom člen exvýkonnej moci prikazuje členovi kontrolnej moci? Reči o tom, že bez Naďa by taká schôdza nemala zmysel sú úplne nezmyselné!

Našťastie, zdá sa, že slovenský ľud sa konečne prebúdza. Séria mierových pochodov, konaných po celom Slovensku, ktorá vyvrcholí 3. marca o 17,00 v Bratislave mohutnie. Včera v len sedemnásťtisícových Malackách prišlo odhadom vyše tisíc ľudí. A to do tej tisícky nezaratúvam množstvo šoférov okoloidúcich áut, ktorí pochod podporovali mohutným trúbením.

Video viď. TU

Dáva to nádej, že vojne zabránime, dáva to nádej, že tú vojnychtivú chamraď z vlády a prezidentského paláca my – „mieroví štváči“ odstránime.

Správa o ceste do Ruska – 10/10

20.07.2024

Keďže sme dnešný deň strávili oddelene a kľúč od ubytovania sme mali len jeden, dohodli sme sa, že sa večer stretneme v pouličnej reštaurácii oproti nášmu ubytovaniu. Prišiel som prvý, Ľubka tam ešte nebola. Objednal som si pivo a pozoroval traktor s cisternou a chlapa s wapkou, ktorý umýval tlakom vody chodník a okraje cesty. Nie som si celkom istý zmyslom tohto [...]

Správa o ceste do Ruska – 9/10

19.07.2024

Na druhý deň sme sa s Ľubkou rozdelili. Ja som chcel vidieť námorné múzeum v Kronštadte, ona skôr obchody. Najskôr sme však zašli na spoločné raňajky do sympatickej „raňajkárne“. Výber pečív, koláčov, zákuskov a nápojov tu bol veľmi bohatý. Lúskali sme nápisy v azbuke na vývesnej tabuli a viacerým ruským názvom sme nerozumeli. Ochotná predavačka sa nám [...]

Správa o ceste do Ruska – 8/10

17.07.2024

Dnes som dal Ľubke na výber, buď návšteva letnej rezidencie ruských imperátorov v Carskom sele, kde v Katarínskom paláci sa nachádza známa Jantarová komnata alebo návšteva honosnej rezidencie ruských cárov na brehu Fínskeho zálivu Peterhof. Obe lokality sú už trochu vzdialenejšie (cca 30 km) z centra Petrohradu a okrem mestskej dopravy treba použiť aj maršrutku. Ľuba [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 613
Celková čítanosť: 2215064x
Priemerná čítanosť článkov: 3613x

Autor blogu

Kategórie