Založ si blog

Čo nás čaká a neminie?

Do značnej miery to závisí od nás. Naozaj od nás a to aj napriek všetkým tým manipuláciám zo strany oplotenej ambasády, politikov a médií hlavného prúdu.

Rímsky prozaik Curtius Rufus povedal:

„Žiadna moc získaná zločinom nemá dlhé trvanie.“

Súčasná/né slovenská/ké vládna/né garnitúry získali moc práve vďaka zločinu – vražde novinára a jeho snúbenice. Tento zločin dosiaľ nie je súdne uzavretý, skôr sa vynárajú nové a nové otázniky, komu vražda prospela a kto ju teda mohol organizačne a finančne zabezpečiť.

Ak súčasná/né vlády, ktorých pracovná história je jedna súvislá šnúra porušovania zákonov a to aj ústavných, získali moc vďaka zločinu, môžeme sa s Curtiusom Rufusom nádejať, že nebude mať dlhé trvanie.

Posledná, priam absurdná kauza, keď podriadený odvolal nadriadeného (čo je v priamom rozpore s viacerými zákonmi, vrátane Vestníka Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 39/2015 čl. 19 ods. 3) je smutným zavŕšením politickej kariéry Ivana Šimka. Som ochotný veriť, že pán Šimko je svojim založením slušný človek. Neodhadol však vlastné možnosti. Alebo až v kresle ministra pochopil do dôsledkov, v akom neuveriteľne vazalskom postavení voči oplotenej ambasáde je slovenská vláda. Očami slušného človeka videl tie svinstvá, ktoré sa v rezorte dejú. Pokúsil sa aspoň čosi napraviť, zmeniť. Pokyny však zneli jasne – túto vládu a najmä vedenie Policajného zboru v súčasnom zložení treba udržať zubami nechtami až do volieb, pretože je to ministerstvo vnútra, ktoré je ústredným orgánom štátnej správy pre organizačné zabezpečenie volieb do Národnej rady Slovenskej republiky.
Môžeme sa teda obávať, čo títo všetkého schopní hamranovci do volieb ešte pripravia – nejakú pseudo megakauzu na zmenu rozhodnutia voliča v poslednej chvíli, či dokonca priamu manipuláciu výsledkov volieb?
Ďalšiemu podporovaniu vojny, posielaniu zbraní na úkor domácej ekonomiky, ďalšej podpore progresivistických zvráteností a podpore nezákonných konaní polície a slovenskej vlády môžeme zabrániť len jednoznačnou voľbou strany, ktorá chce znovu nastoliť normálne racionálne fungovanie štátu. Iste aj Smer má za ušami a aj chyboval, ale viesť štát racionálne vie! Navyše, Fico, a nielen on, zdôrazňuje, že zo svojich chýb sa poučili.
Hegemóni nemajú radi podriadených, ktorí sa pokúšajú aspoň o náznak nezávislosti. Preto boli v minulosti v nepriazni Američanov Zeman, Babiš, Mečiar, Fico, Orbán, Hussajn, Kaddáfí… Preto sa na nich lejú kýble špiny, teda aj tej nezaslúženej.  To chcem zdôrazniť – aj tej nezaslúženej. Pretože politika je špinavé remeslo. Zašpiní sa každý. Ide o to, do akej miery a či popri tej špine robí niečo aj pre ľudí a pre svoj štát.
Čaputo-mato-hegero-ódoro kompánia pre ľudí neurobila zhola nič. A štát takmer doviedla k zániku. Zaviedli režim blízky tomu prednovembrovému. Preto si treba vážiť každého človeka, ktorý je ešte ochotný v tomto politickom marazme sa angažovať a usiluje sa Slovensku znovu navrátiť dôstojnosť a schopnosť starať sa o svoje vlastné záujmy.
Voľme teda správne! Pretože známy výrok francúzskeho filozofa Josepha Mariu de Maistre je pravdivý:
„Každý národ má vládu, akú si zaslúži.“

 

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2132699x
Priemerná čítanosť článkov: 3596x

Autor blogu

Kategórie