Založ si blog

O autostope a imigrantoch

Voľakedy som pomerne často cestoval stopom. Nielen zo strednej školy na Morave domov, ale skúsil som ísť stopom aj z Bratislavy do Istanbulu (neúspešne).

Voľakedy bolo bežné, že na výpadovkách v piatok poobede stáli internátnicke študentky a študenti a stopovali autá, pretože sa chceli dostať domov lacno a rýchlo. Ja viem, dnes sú nové možnosti a do auta sa niekomu môžete votrieť vďaka internetovej aplikácii.

Klasickí stopári vymreli. Ale nielen pre existenciu internetovej aplikácie, ale aj pre to, že dnes už nie je bezpečné zastaviť neznámemu na okraji cesty. Najmä juh Slovenska je zaplavený mladými počernými mužmi, presne takého výzoru, aký si hollywoodskí režiséri vyberajú do filmov o islamských teroristoch a hrdinskom boji CIA proti nim.

Klasický autostop je definitívne mŕtvy!

Uvedomil som si to dnes, keď som zazrel v smere na Brno, tesne pred Patrónkou, jedného optimistického stopára mávať na autá náhliace sa v nepretržitom prúde jedno za druhým. Keď som sa o hodinu vracal, ešte stále tam mával. Neviem, ako napokon dopadol. Či sa nad ním niekto zľutoval, alebo si vykýval ruku z pántov. Pritom to bol stopár celkom uveriteľný. Mal seriózne spakovaný osemdesiatlitrový batoh a oduševnelý výraz v tvári. Tomu by som ešte možno zastavil… keby som mal cestu von z Bratislavy.

Ale našou krajinou sa začalo potulovať množstvo počerných mužov, ktorým by som veru asi nezastavil. Facebook je plný záberov z obcí na juhu Slovenska, ktoré sú zaplavené imigrantmi.

Starostovia z postihnutých obcí hovoria o tom, ako si títo mladíci zapaľujú táboráky uprostred dedinského amfiteátra, ako robia neporiadok všetkého druhu, ako preliezajú ploty a kradnú obyvateľom zo záhrad ovocie a zeleninu, ktoré si ľudia v pote tváre dopestovali.

Politický riaditeľ slovenskej polície Esteban Hamrandéz na tlačovke tvrdí, že všetko je v najlepšom poriadku a polícia vraj doteraz neeviduje ani jedno(!) porušenie zákona zo strany imigrantov. Akoby krádež úrody nebola trestným činom! Akoby prekročenie štátnej hranice bez dokladov a povolenia nebolo trestným činom!

Niekto si možno povie, veď sú chudáci hladní, čo je na tom, že si odtrhli zopár jabĺčok. Každému, čo si to povie, by som prial aby bol vlastníkom záhrady v postihnutých obciach a jeho plodiny a stromy vyzerali ako po nálete kobyliek kdesi v Afrike. A aby každý, čo si to povie, bol otcom pätnásťročnej peknej dievčiny…

Esteban Hamrandéz tvrdí, že sa s tým nedá nič robiť, že nemá ľudí a ani prostriedky, aby s tým niečo urobil.

Tak prečo nepožiada o pomoc armádu? Veď jej príslušníci po tom, čo sme idiotsky a vlastizradne odovzdali na Ukrajinu všetky zbrane aj tak nemajú do čoho pichnúť – mohli by aspoň strážiť hranicu, hoci aj s papekom v ruke.

A najlepší sú tragédi Heger so Šeligom – vraj to Orban naschvál pustil na slobodu 1 400 prevádzačov, aby tým aktualizoval imigrantskú tému a pomohol tak Ficovi vo voľbách.  Akosi im nenapadlo, že Orbán má už prevádzačmi preplnené väznice, zo strany Eurosajuzu nedostáva žiadnu pomoc na boj s imigráciou (finančnú ani materiálnu a personálnu). Tak to rieši, ako vie. Hoci aj prepustením, aby mohol zavrieť ďalších.

Ale ja si aj tak myslím, že tú záplavu imigrantov na Slovensku nespôsobil len ten zlý proputinovský Orbán. Podľa mňa má v tom prsty aj samotný Vladimír Vladimírovič! Čudujem sa, že zväzáčik Šeliga na to ešte neprišiel! A že ako by nám mohol Putin tých imigrantov posielať, aby tým pomohol Ficovi vo voľbách?

Jednoducho!

Pozrite si bondovku Dych života s Timothy Daltonom. V tom filme odohrávajúcom sa akože v Bratislave (v skutočnosti nakrútenom vo Viedni) agenta KGB poslali na Západ pomocou slovnaftárskej ropovodnej rúry! A ak to išlo vo filme, iste to ide aj naozaj! Šeliga, Heger, to vám ešte nedošlo, že za slovenskú imigrantskú krízu môže Putin?

Nenávidený Vladimír Vladimírovič (v Šeligových vystúpeniach badať jeho priam živočíšnu nenávisť k ruskému prezidentovi) sem tých imigrantov posiela práve týmto spôsobom, veď tá rúra aj tak nemá iné využitie po našom „hrdinskom“ a zároveň idiotskom odmietnutí lacných ruských energetických surovín.

 

(zdroj foto:autor textu)

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2132652x
Priemerná čítanosť článkov: 3596x

Autor blogu

Kategórie