Založ si blog

Progresívne atomofky

Nie som priaznivcom tetovania. Voľakedy to bolo tak – podľa tetovania sa dalo s veľkou pravdepodobnosťou určiť, že išlo o basistu. Dnes je tetovanie čudná móda.

No dobre… aj my sme v mladosti nosili dlhé vlasy… lebo Beatles.

Ale tie sa dali kedykoľvek ostrihať. S tetovaním je to horšie…

Ale nie o tom som chcel…

Rakúsko sa rozhodlo ponúknuť na jeden rok bezplatnú verejnú dopravu ľuďom, ktorí sú ochotní dať si vytetovať meno miestnej cestovnej karty – KlimaTicket – na telo. Kampaň je zameraná najmä na mladých, pretože tetovacie pracoviská otvárajú na rôznych letných festivaloch. Akciu podporila aj rakúska ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová dokonca tým, že si sama dala toto heslo vytetovať. Akosi sa už nepochválila, že ona sa dala tetovať henou, čiže po 1-2 týždňoch po nápise nebude ani stopy.

Leonore Gewesslerová  sa možno sa inšpirovala od Matoviča (žeby navštevovali rovnakú kliniku vo Viedni?), pretože, či už v prípade 500 eur za voľby alebo v prípade KlimaTicketu ide v podstate o formu korupcie. V Matovičovom prípade ide o jednoznačnú volebnú korupciu/podvod, v prípade Gewesslerovej ide o kupovanie si podpory v prospech zelenej agendy (teda politiky) a možno aj o kupovanie si osobnej podpory. Navyše spôsobom, ktorý zasahuje do osobnej integrity človeka. No a čo? Veď je to také progresivistické! A to na ohlúpnutú mládež platí!

Teraz už len čakám, kedy sa nápadu chytí primátor Bratislavy Matúš Vallo. Jeho Team Vallo už dojevallo v Bratislave, čo sa dalo. Vallo prisľúbil električku do Petržalky, ale zjavne sa nič nedeje a ani sa nestihne termín v intenciách jeho sľubu. O katastrofálnom zdieračskom, neprehľadnom a diskriminačnom  systéme parkovania PAAS ani nehovorím. A najhoršia katastrofa Bratislavčanov ešte len čaká!

„Greendealové“ vytváranie cyklo/BUS pruhu na Nábreží armádneho generála L. Svobodu, teda na jednej z hlavných tepien so začiatkom školského roka spustí dopravnú katastrofu v celom hlavnom meste. Argument, že osobná automobilová doprava sa predsa môže odkloniť do Petržalky je úplne chorý. Ak aj opomeniem, že je to výrazne dlhšia trasa (vplyv na ŽP), tak všetky bratislavské mosty sú už teraz výrazne preťažené. Už teraz tam v špičke stoja dlhočizné kolóny a ak sa náhodou aj trochu hýbu, tak len rýchlosťou akou Boris Kollár stavia svoje sľubované nájomné byty. Nehovoriac o tom, že most SNP bude treba zatvoriť, pretože je v dezolátnom stave.

Ale náš pán progresivistický primátor možno už má vymyslené riešenie a za naše peniaze si prenajme letku vrtuľníkov (nepotrebnú letku amerických vrtuľníkov Viper, ktoré sme vlastne ani neplánovali kúpiť, ale minister vojny Naď ich napriek tomu zadovážil a nemá pre ne využitie) a ak si dáte na kožu vytetovať nápis Team Vallo, budú vás bezplatne presúvať ponad upchaté nábrežie letecky.

To by od nich vystalo.

To je také progresivistické.

Zvážte komu dáte svoj hlas!

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2132693x
Priemerná čítanosť článkov: 3596x

Autor blogu

Kategórie