Založ si blog

Už s tým nič neurobíte!

Tak ako sa niekedy umelcom stáva, že najvyššie ocenenie sa im dostane až po smrti, tak aj prítomnosť sa niekedy k veľkým osobnostiam dejín správa macošsky a ocení ich s odstupom rokov až historická veda.

Je smutnou pravdou, že najväčší Slováci histórie skončili neslávne. O to väčší mýtus sa vytvoril okolo ich mena.

M. R. Štefánik zahynul pri páde lietadla počas návratu do vlasti a dodnes neboli s určitosťou rozptýlené všetky pochybnosti, či nebol zostrelený na Benešov popud.

Alexander Dubček zahynul na následky čudnej autohavárie, ktorá bola veľmi narýchlo a veľmi pochybne vyšetrená, nehovoriac o ďalších čudných okolnostiach, ktoré sa týkali zdravotnej starostlivosti o zraneného hrdinu Pražskej jari. Posledný žijúci Dubčekov syn dodnes neverí, že išlo o obyčajnú dopravnú nehodu.

A spomenúť treba aj prezidenta Tisa, hoci z televíznej ankety o najväčšieho Slováka ho po úprave pravidiel vylúčili. Tiso je však súčasťou našich dejín, či chceme alebo nie a jeho osud sa popravou naplnil nie pre jeho zodpovednosť za deportácie, ale preto, že bolo potrebné odstrániť vedúcu osobnosť emancipácie Slovákov, ktorá by mohla v obnovenom Česko-Slovensku robiť šarapatu. Veď minister vnútra Šaňo Mach, ktorý mal za deportácie omnoho väčšiu zodpovednosť ako Tiso sa dožil pokojnej staroby.

Dnes sa k tejto trojici najväčších so smutným osudom zaradil aj Robert Fico – či sa to niekomu páči alebo nie. Propagandistickí mainstreamoví novinári budú síce ešte nejaký čas ďalej nekriticky velebiť progresivistické besnenie a nechutne haniť Fica, ale to na veci už nič nezmení. Aj v časoch Hitlerovej slávy propagandistickí, režimu poplatní novinári ospevovali führera a dnes, s odstupom času nikto príčetný nepovie o rokoch nacistického besnenia nič pozitívne.

Robert Fico sa stane mýtickým hrdinom, či sa to niekomu páči alebo nie. A nielen kvôli atentátu. Boli to jeho vlády, ktoré ekonomicky pozdvihli Slovensko a naopak bola to Dzurindova a Miklošova vláda, ktorá má na svedomí najväčšie rozkrádačky zlatých vajec slovenskej ekonomiky a matovičovo-hegerovo-odorova vláda, ktorá dostala Slovensko na dno a rekordne ho zadlžila.

Fico má už zabezpečené popredné miesto v panteóne slovenských osobností. Pri rýchlom zotavení a odhodlaní pokračovať vo svojej mierovej politike môže pomôcť dostať sa na podobný piedestál aj samotnému Slovensku!

Atentát na Fica, teda udalosť, aká sa dlhé roky v Európe neudiala, upriamil pozornosť na nebezpečenstvo rozdelenej spoločnosti. Lebo súčasná spoločnosť nie je rozdelená len na Slovensku, či v Česku, ale v celej Európe. Príčetní ľudia naprieč Európou vidia klamstvo o príčinách vojny na Ukrajine a vidia nezmyselnosť progresivistických bludov popierajúcich vedecké poznatky a prírodné zákony či už v biológii, klimatológii, elektromobilite, pedagogike a v množstve ďalších oblastí.

Premiérovi Ficovi poslali po atentáte vyjadrenia účasti a slová povzbudenia vedúci predstavitelia z dvesto krajín a území sveta! V dvesto krajinách si uvedomili, že svet je na rázcestí. Keďže išlo o človeka, ktorý sa angažoval za mier, atentát neotriasol len mysľou ľudí na Slovensku, ale na celom svete!

Možno práve Slovensko, a v jeho mene Robert Fico, je predurčený na významnú úlohu v dnešnom rozhašterenom militarizovanom svete gniavenom globalistickou čižmou progresivizmu.

Pápež Ján Pavol II. ešte v roku 1996, teda rok po návšteve našej krajiny, Slovákom odkázal:

„Slovensko má veľkú úlohu pri budovaní Európy tretieho tisícročia. Dobre si to uvedomte! Je povolané ponúknuť svoj veľmi významný príspevok k pravému pokroku európskeho kontinentu svojimi tradíciami, kultúrou, svojimi mučeníkmi a vyznávačmi, ako aj živými silami svojich nových generácií.“

Tu treba vyzdvihnúť najmä prínos našej tradície a kultúry v opozite k tomu, čo sa dnes u nás za kultúru vydáva, viď.TU

Aj pápež František, ktorý navštívil Slovensko v dňoch 12. – 15. septembra 2021 vyslovil pamätné posolstvo:

„Dejiny pozývajú Slovensko, aby bolo poslom mieru v srdci Európy.“

Bratislava bola už raz dejiskom stretnutia ruského a amerického prezidenta. Prečo by sa pri vhodne vedenom diplomatickom úsilí Ficovej vlády nemohlo podariť čosi podobne aj dnes a prečo by sa mier na Ukrajine nemohol dohodnúť práve v Bratislave. Nebol by to prvý mier, ktorý sa tu dohodol.

Snaha slovenskej politiky formovanej Robertom Ficom orientovať sa na všetky štyri strany i jeho osobný osud, keď za svoje úsilie o mier takmer prišiel o život, Slovensko priam predurčuje, aby sa takýmto spôsobom zapísalo do dejín. Zapísalo do dejín nielen ako miesto, kde sa dojednal mier, ale aj ako krajina, ktorá cez Ficovu osobnú tragédiu a utrpenie spojené s atentátom vyvolala v celej Európe pocit potreby zatiahnuť ručnú brzdu nielen v neustále expanzívnejšom militaristickom smerovaní, ale aj v nedemokraticky a násilne pretláčanej a zdravému rozumu odporujúcej ideológii progresivizmu.

Úvaha o mieri

15.06.2024

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty… Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A [...]

Porušovanie volebného zákona? Z čej strany?

11.06.2024

V rôznych druhoch volieb som sa doteraz zúčastnil práce v okrskovej volebnej komisii asi desaťkrát. Vždy to bolo v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Nikdy som však nemusel ísť za voličmi z prenosnou urnou. Až v týchto eurovoľbách to vyšlo na mňa. Okrem viacerých súkromných bytov som navštívil aj dve zariadenia pre seniorov, či lepšie povedané – domovy [...]

Voľby a hlavné mesto

10.06.2024

Tak, ako v prezidentských voľbách aj v eurovoľbách som bol v okrskovej volebnej komisii v bratislavskom Starom Meste. Výsledky hlasovania v tomto okrsku v oboch prípadoch boli pre človeka môjho zmýšľania mierne deprimujúce. V prezidentských voľbách, čo bola vlastne konfrontácia koalície a opozície, získal v „mojom“ okrsku P. Pellegrini približne 20 percent hlasov a I. [...]

Búrka / Blesk / Hrom /

Blížia sa búrky, budú na väčšine miest Slovenska. Môžu priniesť krúpy, silný vietor a prudké lejaky

26.06.2024 10:40

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Rutte, Stoltenberg

NATO má nového šéfa. Mark Rutte povedie alianciu, rozhodli členské krajiny

26.06.2024 10:32

Novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie bude doterajší holandský premiér Mark Rutte.

Bernadett, Fanni, levandule, Hubovo

Netradičný samozber. V levanduľovom mori môžete relaxovať, piknikovať aj si odniesť voňavý úlovok

26.06.2024 10:30

Nádhernú vôňu z levanduľovej farmy v dedinke Hubovo cítiť v celom jej okolí. Už len to a samotný pohľad na sýtu fialovú farbu týchto byliniek pôsobia relaxačne.

Peter Pellegrini prvá zahraničná návšteva, Petr Pavel

Pavel prijal na Pražskom hrade Pellegriniho. Uctil si obete masovej streľby na fakulte

26.06.2024 10:21

V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 603
Celková čítanosť: 2179673x
Priemerná čítanosť článkov: 3615x

Autor blogu

Kategórie