Založ si blog

Pomýlená RTVS

RTVS dnes odvysielala prvú diskusiu kandidátov do Európskeho parlamentu.

Na úvod a na koniec relácie odznela veta:

„Názory a stanoviská kandidátov na funkciu poslanca Európskeho parlamentu vysielané v tejto diskusie nemožno považovať za stanoviská a názory RTVS.“

Chápem, že vyslovenie tejto vety si asi vyžadujú Pravidlá volebného vysielania RTVS pre voľby do Európskeho parlamentu 2024, alebo doterajší Štatút programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS, či nejaký iný vnútorný predpis.

Tá veta tam však nemá čo hľadať! A aj vyslovenie tejto vety svedčí o tom, že vo verejnoprávnom médiu treba urobiť poriadok!

Pretože verejnoprávne médium nemá čo mať politické stanoviská a názory! Preto je takéto upozorňovanie na niečo, čo aj tak nemá byť, čírym nezmyslom! Verejnoprávne médium je prostriedok verejnej služby a poslucháčom robí len servis, v rámci ktorého má prinášať pluralitné názory z celého názorového spektra. Názor a stanovisko si následne má urobiť poslucháč resp. divák a nie RTVS.

K samotnej debate len pár viet.

Nechápem, ako ešte stále môže niekto podporovať takú persónu, ako je bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Arogantné, povýšenecké, netolerantné, militantné vystupovanie, akým sa on prezentuje, je mimoriadne odpudivé. Jaroslav Naď je úplne jasný vojnový štváč, ktorý, keď sa mu nadhodí téma vojny, tak ide ako na kokaíne! Každému, čo len trochu vnímavému človeku musí byť po pár vetách jasné, že ide o človeka, ktorý ma Slovensko v paži, ak nechcem spomenúť inú časť tela. Pre tohoto človeka je slovo mier to, čo pre alkoholika slovo antabus.  Skvelo by sa vynímal s krátkymi Dolfiho fúzikmi v nacistickej uniforme pred hajlujúcimi pochodovým útvarmi nesúcimi horiace fakle.

Správa o ceste do Česka – 5. časť

23.08.2024

Ďalšia trasa nás viedla okolo sútoku Labe s Cidlinou, potom okolo poľnohospodárskeho areálu zameraného na pestovanie ovocia, kde na jednej z hál veľký plagát lákal na výstavu melónov. Rád by som sa tam bol býval pozrel, pretože ja poznám len žltý a červený! Neviem si dobre predstaviť, čo na takej výstave môže byť vystavované iné… čas nám však nedovolil [...]

Kuffa z ufa

22.08.2024

Štefan Kuffa pôsobí na slovenskej politickej scéne ako mimozemský výsadok z ufa. Prekvapuje, zaráža, ohuruje, šokuje. Jeho najnovší čin v malej obci na východnom Slovensku Malá Franková opäť rozvíril hladinu verejných diskusií a vášni. Niet pochýb o tom, že Kuffa je náboženský fanatik. Dá sa pokojne povedať, že aj extrémista. A podľa toho, čo o ňom čítam, [...]

Správa o ceste do Česka – 4. časť

21.08.2024

Po prehliadke Mělníka naša trasa pokračovala opäť po ľavom brehu rieky Labe. Zanedlho sa pred nami otvoril pohľad na veľký chemický podnik. Prekvapila ma jeho obrovská rozloha porovnateľná azda aj s bratislavským Slovnaftom, hoci nie všetky budovy boli funkčné. Na dvoch z nich rástli statné stromy, z čoho usudzujem, že zanedbané boli už dlhý čas. Nemal som dobrý pocit [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 621
Celková čítanosť: 2261269x
Priemerná čítanosť článkov: 3641x

Autor blogu

Kategórie