Založ si blog

Úvaha o mieri

Pred pár rokmi som čítal seriózny článok o tom, ako akísi vedci zisťovali, ktorý spôsob defekácie je najlepší – čupiačky alebo posediačky. Neviem, či to boli americkí vedci, lebo tí zistili aj to, že koho v noci svrbí riť, tomu ráno smrdia prsty…

Pre náš účel nie je dôležité akej národnosti boli vedci, ktorí to zisťovali. Podstatné je, čo zistili. A zistili, že konať veľkú potrebu po čupiačky je pre zdravý vývoj organizmu to najlepšie. Jednak sa tak vyvinie silnejší brušný lis a tým aj lepší tlak na vyprázdnenie, druhak tlak podporí peristaltiku. Ďalšou výhodou je, že análny otvor sa pri čupení viac rozovrie a tiež to, že čupieť človek dlho nevydrží a nevyvolá si tak hemoroidy. (nemýliť si s Perzeidmi!)

V našom kultúrnom okruhu sa pri defekácii sedí. Väčšina ľudí na svete však zdravo čupí. Čupia národy na východ a juh od nás. Veď sa tomu aj hovorí turecký záchod.

Voľakedy to mali teda ľudia ľahké, stiahli gate a čupli si hocikde. Alebo ani nesťahovali gate, veď v dávnych vekoch boli opásaní len nejakou kožušinou! Gate predsa vymyslel až Bill Gates I. – praprapradedo toho terajšieho Gatesa a nechal si ich patentovať, čím nehorázne zbohatol. No a prvý splachovací záchod vymyslel Angličan W. C. Toilet.

Nie, nie, srandujem, prvý splachovací záchod vymyslel pre britskú kráľovnú Alžbetu I. Angličan John Harrington v roku 1596. Vraj ho odmietla použiť, pretože bol príliš hlučný. A prvý patent na splachovacie WC vydali Alexandrovi Cummingsovi v roku 1775.

Ale nie o tom som chcel.

Chcel som písať o mieri.

S mierom je to totiž ako s tým sraním.

Najlepšie pre človeka je to najjednoduchšie – teda žiadna misa, žiadne dlhé sedenia na nej spojené s mobilovaním a pri archaických používateľov záchoda s čítaním knižky. Najlepšie pre život človeka je obyčajné čupnutie nevyžadujúce si nič!

Tak isto je to aj s mierom!

Mier je to najjednoduchšie čo človek potrebuje!

Netreba nič vymýšľať.

Všetko funguje ku spokojnosti všetkých.

Najlepší spôsob života pre človeka je žiť v mieri.

Napriek tomu všelijakí nespokojenci vytvárajú intrigy, sváry, hádky, bitky a vojny. Tie najdokonalejšie sú až svetové.

Pritom to najjednoduchšie, čo človek potrebuje (okrem čupnutia si) je práve mier.

Americkí, či iní vedci môžu na vedeckých konferenciách polemizovať o tom aké sratie je najlepšie, ale ak na dišputu nepozvú črevo, aký to má zmysel?

Správa o ceste do Česka – 5. časť

23.08.2024

Ďalšia trasa nás viedla okolo sútoku Labe s Cidlinou, potom okolo poľnohospodárskeho areálu zameraného na pestovanie ovocia, kde na jednej z hál veľký plagát lákal na výstavu melónov. Rád by som sa tam bol býval pozrel, pretože ja poznám len žltý a červený! Neviem si dobre predstaviť, čo na takej výstave môže byť vystavované iné… čas nám však nedovolil [...]

Kuffa z ufa

22.08.2024

Štefan Kuffa pôsobí na slovenskej politickej scéne ako mimozemský výsadok z ufa. Prekvapuje, zaráža, ohuruje, šokuje. Jeho najnovší čin v malej obci na východnom Slovensku Malá Franková opäť rozvíril hladinu verejných diskusií a vášni. Niet pochýb o tom, že Kuffa je náboženský fanatik. Dá sa pokojne povedať, že aj extrémista. A podľa toho, čo o ňom čítam, [...]

Správa o ceste do Česka – 4. časť

21.08.2024

Po prehliadke Mělníka naša trasa pokračovala opäť po ľavom brehu rieky Labe. Zanedlho sa pred nami otvoril pohľad na veľký chemický podnik. Prekvapila ma jeho obrovská rozloha porovnateľná azda aj s bratislavským Slovnaftom, hoci nie všetky budovy boli funkčné. Na dvoch z nich rástli statné stromy, z čoho usudzujem, že zanedbané boli už dlhý čas. Nemal som dobrý pocit [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

turecko

Staviteľa budovy, ktorá v Turecku spadla pri zemetrasení, odsúdili na 865 rokov

28.09.2024 06:10

Na 865 rokov odňatia slobody odsúdili v piatok v Turecku muža zodpovedného za stavbu budovy v meste Adana.

lukasenko sluzka

Dlhoročná Lukašenkova volebná služobníčka odporúča hlasovať o svojom zbožňovanom prezidentovi podľa Stalinovho receptu

28.09.2024 06:00

Absolútne súhlasím so Stalinom, ktorý označil za optimálny čas volieb dva mesiace - november a marec, povedala bývalá šéfka ústrednej volebnej komisie.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 621
Celková čítanosť: 2261036x
Priemerná čítanosť článkov: 3641x

Autor blogu

Kategórie