Založ si blog

Staré gumy

Dcéra prezula auto do zimných gúm. Letné doniesla ku mne na uskladnenie. Po týždni si to rozmyslela, vraj sú už príliš staré (veľa nejazdila), budúci rok si kúpi nové. A tak som ich išiel odviezť do OLO, tak ako som pred rokom odviezol svoje a platil (ak sa dobre pamätám) 1 euro za kus.

Včera mi chlapík v OLO oznámil, že oni už pneumatiky neberú. Vraj je nový zákon, podľa ktorého je povinný každý pneuservis zobrať ich zadarmo.

Cestou z OLO som sa zastavil v dvoch najbližší­ch, na ktoré som natrafil. V prvom bol mechanik ochotný gumy prevziať. Potešil som sa. Potom povedal sumu: 20 euro za kus.

Musel som sa veľmi držať, aby som vo vete „či mu nešibe?“ nepoužil iné, omnoho vulgárnejšie slovo.

V ďalšom pneuservise ma chlapí­k rovno poslal do prdele.

Tak som cez celé mesto išiel do „môjho“ servisu. Ani tu chlapí­k nebol nadšený˝, ale gumy zobral: „ale len preto, že k nemu dlho chodí­m…“

Niekto sa tu čuduje, že staré pneumatiky bežne nachádzame hocikde v lese?

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2118727x
Priemerná čítanosť článkov: 3579x

Autor blogu

Kategórie