Založ si blog

Bude aj # All for Sulejmání?

Nehorázny zákrok Spojených štátov v Iraku, pri ktorom bol zavraždený vysoký predstaviteľ Iránskeho štátu je porovnateľný s fiktívnym náletom USA na slovenské ministerstvo obrany spojeným so smrťou ministra obrany Gajdoša, či s fiktívnym náletom na Grassalkovičov palác a smrťou prezidentky Čaputovej.
Silné prirovnanie?
Nie!
Použil som ho naschvál, aby si aj „progresívni“ podporovatelia a voliči Z. Čaputovej a celého takto orientovaného tábora uvedomili, čo sa v Iraku stalo a čoho sa náš spojenec v rozpore s medzinárodným právom, bez akéhokoľvek súdu a bez konzultácie s ostatnými spojencami v NATO dopustil. Nehovoriac o tom, že išlo o nezodpovedné konanie, ktoré môže mať za následok od novej vlny terorizmu po celom svete – najmä v štátoch, ktoré podporujú americkú politiku (teda aj na Slovensku) až po vojnu s možným dosahom od lokálnych dimenzií po veľký konflikt.
Vlažné reakcie slovenských štátnych predstaviteľov (Čaputová, Pellegrini) sú hanbou slovenskej demokracie a znakom nášho oddaného vazalstva!
V utorok 7. januára o 16,30 sa pred americkou ambasádou na Hviezdoslavovom námestí koná protestné zhromaždenie s názvom Ruky preč od Iránu. Zúčastniť by sa mal každý, kto si cení mier a aj každý, kto prišiel na námestie protestovať po Kuciakovej vražde. Pretože vražda Kásema Sulejmáního je rovnaké, ak nie ešte väčšie svinstvo!

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

K+K

04.04.2024

Pred pár dňami sme si pripomenuli 25. výročie bombardovania Juhoslávie vojskami NATO na čele s USA. Bombardovanie sa začalo pod falošnou/vymyslenou zámienkou o genocíde v Kosove (rovnako ako vojna v Iraku, ktorá začala zas pod falošnou/vymyslenou zámienkou – vlastníctva zbraní hromadného ničenia Husajnovým režimom.) Oba agresívne akty Severoatlantického paktu boli [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 592
Celková čítanosť: 2120057x
Priemerná čítanosť článkov: 3581x

Autor blogu

Kategórie