Založ si blog

Ako prvorodičky prispievajú k úpadku západnej civilizácie

 

Syn, gynekológ pracuje v istej českej nemocnici na pôrodnícko-gynekologickom oddelení. Je zástupca primára, má za sebou 14 rokov praxe. Počas sviatkov sa vrátil zo služby načisto vytočený. Dôvod: alternatívna prvorodička.

Prvorodička prenášala už druhý týždeň po stanovenom termíne. Množstvo lekárskych štúdií jednoznačne dokazuje, že placenta po tomto termíne rýchlo starne. Na placente, ktorá má úlohu vyživovaciu, dýchaciu aj vylučovaciu sa začnú tvoriť infarkty a preto rýchlo prestáva plniť svoju funkciu zaručujúcu život plodu. Väčšinou sa toto deje okolo 42. týždňa tehotenstva, ale u niektorých žien tento stav môže nastať aj pred týmto termínom.

Je teda nanajvýš žiaduce vyvolať pôrod umelo.

Alternatívna prvorodička však neznáša vyvolanie pôrodu, pretože to nie je „prírodné“. Aj táto konkrétna prvorodička to odmietla so slovami:“…že ona ako ŽENA najlepšie vie kedy pôrod nastane!“

Alternatívne rodičky väčšinou pred pôrodom odmietajú lieky tlmiace spazmy vnútorných (teda aj pohlavných) orgánov, čo v konečnom dôsledku zníži aj bolestivosť. Väčšinou ich odmietajú len do prvého návalu bolesti. Potom hrdinstvo a „prírodnosť“ idú bokom.

Táto konkrétna rodička tiež mala vlastnú hlavu a keď syn palpačne vyšetroval jej pripravenosť k pôrodu, vydržala to asi 0,01 sekundy a potom mu dala facku na vyšetrujúcu ruku so slovami: „To už stačilo!“

Akoby to doktor robil z jediného dôvodu: aby si naplnil svoje úchylné ambície!

Alternatívnu prvorodičku sprevádzala, pochopiteľne, dula. Lebo dnes je taká móda… Mala 23 rokov, za sebou párdňové školenie o pôrodníctve a na sebe tričko s nápisom Asociácia za práva žien. Lebo dnes je taká móda…

Dula počas celého pôrodu intenzívne porušovala svoje kompetencie a zasahovala do priebehu pôrodu poznámkami a odporúčaniami lekárovi. Vzhľadom na priebeh pôrodu prenášaného, a teda už väčšieho dieťaťa a aj vzhľadom na čo najkratší pobyt plodu v prostredí kontaminovanom už odumierajúcou placentou, ktoré rozhodne nebolo možné nazvať fyziologickým, syn v tom najlepšom úmysle pre zdarný pôrod narezal hrádzku a použil kliešte. Kliešte musel použiť pre akútne vzniknutú hypoxiu (nedostatok kyslíka) plodu z dôvodu nedostatočnosti prenášanej placenty – vtedy je potrebné plod vytiahnuť do 15 minút inak mu hrozí nevratné poškodenie mozgu.

Počas život a zdravie zachraňujúceho zákroku sa od ziapajúcej rodičky a ziapajúcej duly vzápätí dozvedel, že je k…t, č…k a ešte mnoho iného zo širokého zoznamu verbálneho prejavu členov Českej štamgastskej hospodskej asociácie. Obe ženy doktorovi oznámili, že sa budú sťažovať a že ho zažalujú. Len na ozrejmenie situácie – išlo o vysokoškolsky vzdelanú prvorodičku, osobu s prírodovedným vzdelaním.

Dnešné rodičky na internete intenzívne naštudujú množstvo článkov povzbudzujúcich k tzv. alternatívnemu pôrodu. Článkov a informácií, ktoré sú z hľadiska odborného často na katastrofálnej úrovni. Do pôrodnice potom prichádzajú s obskúrnymi požiadavkami – napr. si rodička prinesie do pôrodnej sály nafukovací bazénik a lekár, ak nechce poškodiť záujmy nemocnice, väčšinou sa radšej podvolí naplniť ho vodou a vykonať pôrod v ňom.

Prečo s takýmito a podobnými požiadavkami lekári pôrodníckych oddelení súhlasia? Nemocnice sú platené od počtu pôrodov. Ak by lekár odmietol, rodička odíde do iného zdravotníckeho zariadenia, kde jej jej trafený nápad umožnia. A tak alternatívne rodičky atakujú lekárov s tými najnemožnejšími, často priblblými požiadavkami, ktoré sú v rozpore nielen so zdravým rozumom, ale aj so zásadami lekárskej starostlivosti.

Tie, ktoré napriek takémuto narušeniu pôrodu všetko v zdraví prekonajú o tom neskôr nadšene píšu na spomínaných internetových stránkach. Treba si však uvedomiť, že tie, ktoré si na reverz vyžiadali nejaký nezmyselný ústupok a napokon to práve pre ich svojhlavosť nedopadlo dobre – tie sa už NIKDY na tieto internetové stránky nevrátia, aby napísali a priznali, že to bola jedna úžasná hlúposť! Alebo sa možno aj vrátia na internet, ale na nejakú úplne inú stránku (polícia, ministerstvo, Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Asociácia práv pacientov…) – kde obvinia, zažalujú, osočia kadekoho, bez toho, aby si priznali, že prvotný problém bol v nich samotných.

Prečo o tom píšem? Pretože tento prípad nebol v synovej praxi ani zďaleka ojedinelý, to len na mňa – slabšie informovaného zapôsobil, keď mi ho po príchode z práce ešte plný dojmov vyrozprával. Nie je to výnimočný prípad, ale trend!

Tu treba povedať, že česká pôrodnícka škola patrí k svetovej špičke. V perinatálnej úmrtnosti je na 11. mieste na svete a z európskych krajín sú pred ČR len škandinávske krajiny, aj to s nepatrným náskokom. Slovensko zaostáva, ale tiež to ešte nie je až taká katastrofa, hoci – mohlo by to byť lepšie! A to sa do perinatálnej úmrtnosti nezaratúvajú len úmrtia, ku ktorým dôjde bezprostredne počas pôrodu, ale aj všetky prenatálne (predpôrodné), všetky nezrelé deti, úmrtia v maternici, vývojové chyby atď. Čiže po odseparovaní týchto príčin perinatálnych úmrtí zostane skutočne len nepatrný zlomok promile reprezentujúce skutočnú úmrtnosť pri pôrode.

Z toho usudzujem, že českí (slovenskí) pôrodníci si svoju prácu vykonávajú dobre a vedia, čo treba robiť lepšie ako 23-ročná dula s párdňovým školením, žiadnou praxou a tričkom s nápisom Asociácia práv žien.

Tu však nejde len o diskutabilné právo žien zorganizovať si pôrod podľa svojej laickej a nekompetentnej ľubovôle, ale o to, že dnes sa uplatňuje až chorobný liberálny prístup takmer v každom odbore ľudského snaženia. Tradičná morálka, etika a najmä zodpovednosť ide bokom. Liberalizmus uprednostňuje bezbrehý individualizmus. Každá menšina má viac práv ako väčšina. Každá vyskúšaná a rokmi overená metóda s očividným prínosom (napr. vakcinácia) je spochybňovaná skupinou liberálnych tzv. dobroserov. Verím, že ak si ženy dnes vymohli právo na prítomnosť kibicujúcich dúl pri pôrodoch, onedlho pribudnú nejakí podobní duliaci, ktorí budú mať ambíciu kibicovať chirurgovi pri transplantácii srdca a nejaká dobroserská organizácia podporená trafenými mimovládkami sa bude domáhať práva, aby vo velíne jadrovej elektrárne mohol do jej riadenia kibicovať nezávislý dulák kvalifikovaný tým, že si na nete prečítal pár článkov z pochybného zdroja o fungovaní jadrovej elektrárne.

Západný svet so svojim samovražedným liberálnym dobroserstvom a politickou korektnosťou speje k záhube a obávam sa, že niet sily, ktorá by tomu dokázala zabrániť.

Zážitok z dnešného dňa. . .

25.04.2024

Vybral som sa dnes na Miestny úrad Bratislava – Staré Mesto, aby som tam, ako budúci člen okrskovej volebnej komisie v eurovoľbách, podpísal potrebné dokumenty. Prechádzal som cez Hviezdoslavovo námestie a už diaľky som zbadal pred americkou ambasádou veľký zhluk ľudí. Prekvapilo ma to, pretože som nevedel o žiadnej protestnej, ani inej akcii a väčšinou o nich [...]

O Pelleho víťazstve

07.04.2024

Treba povedať, že Pellegriniho víťazstvo bolo napriek očakávaniam a odhadom výrazné! A bolo by bývalo omnoho, omnoho výraznejšie, ak by sa na Slovensku viedla normálna demokratická a slušná predvolebná kampaň. To, čo prevádzal Matovič tesne pred volebným dňom, bolo to najhlbšie dno a mne sa z neho chcelo naozaj zvracať. Ukázalo sa, že najväčším homofóbom na [...]

O Pelém a o hre proti nemu

05.04.2024

Keďže sme dnes v období volebného moratória, nejdem písať politizujúce články podporujúceho niektorého z kandidátov. Nechcem porušovať zákon. Vo svojom dnešnom príspevku sa chcem venovať najlepšiemu futbalistovi všetkých čias, Brazílčanovi Pelému (Edson Arantes do Nascimento). Uvediem krátky citát z autobiografickej knižky skvelého českého [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Pavol Fabian

o cestovaní, o horách, o knižkách, o hocičom...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 593
Celková čítanosť: 2126827x
Priemerná čítanosť článkov: 3587x

Autor blogu

Kategórie